De ce avem cearcane sub ochi?

Insomnii, nopti nedormite, oboseala acumulata…numeroase sunt motivele care justifica prezenta cearcanelor sub ochi. Dar de ce avem cearcane mai exact? Si cum se dezvolta acestea?

De ce avem cearcane sub ochi?

Conturul ochilor este un loc extrem de sensibil. Este una din zonele in care pielea este cea mai fina din intreg corpul. Cearcanele se formeaza sub ochi, pe conturul ochilor mai exact. Cearcanele care apar in mod permanent pot fi provocate de catre o circulatie venoasa diferita de cea normala. Atunci cand circulatia vaselor este deficitara, cearcanele se acumuleaza in jurul ochilor. Acest lucru confera culoarea albastra a cearcanelor.

Principalele cauze ale aparitiei cearcanelor sunt oboseala si ereditatea. Stresul poate fi in egala masura cauza cearcanelor.

Asemanatoare

Care sunt cele mai bune legume pentru a obtine suficiente…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cat timp din viata petrecem dormind?

Consumul de alcool si fumatul favorizeaza prezenta cearcanelor, in special cauzele biliare sau hepatice dar si perioada de menopauza si alte modificari hormonale pot provoca aparitia cearcanelor. Cearcanele pot fi provocate si de catre alergii, ochii de inrosesc si conturul ochilor incepe sa se umfle. La toate acestea se adauga mancarimi puternice.

Deshidratarea reprezinta o cauza frecventa a cearcanelor. Atunci cand corpul tau nu primeste cantitatea corespunzatoare de apa, pielea de sub ochi incepe sa para mai obosita si ochii sa para scufundati. Acest lucru se datoreaza apropierii lor de osul de baza.

In afara de toate elementele enumerate mai sus, cearcanele sunt cauzate, in primul si in primul rand, de oboseala si de stres. Numeroase solutii exista pentru a remedia aceasta problema, in special recuperarea orelor de somn pierdute.

Culoarea cearcanelor este datorata acumularii de pigmenti de sange care apar sub pielea fina. Atunci cand circulatia sanguina este mai dificila, sangele se acumuleaza sub ochi, de unde aparitia cearcanelor. Limfa nu circula in mod adecvat si pigmentii sunt sugrumati. Evacuarea lor se face in special atunci cand avem parte de o noapte buna de somn.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce ducem mana la gura atunci cand cascam?

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-a-t-on-des-cernes-sous-les-yeux/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More