De ce au pisicile nasul umed

Sa detii un animal de companie este o placere pentru viata de zi cu zi. Insa, iubirea pe care o afisam fata de animalele noastre de companie este adesea insotita de ingrijorari (mai mult sau mai putin justificate) cu privire la starea lor de sanatate.

Pentru persoanele care detin o pisica, nasul pisicii pune o multime de semne de intrebare. Ne intrebam adesea de ce nasul pisicii este umed si daca este normal sa fie uscat din cand in cand sau daca ar trebui sa nu sa o ducem de urgenta la medicul veterinar. Arunci cand gandim mai bine problema ne dam seama ca exista o multime de idei preconcepute.

Cauzele nasului umed la pisici

Nasul este unul din cele mai importante organe ale unei pisici si pe buna dreptate. Nasul este cel care ii permite unei pisici sa respire dar si sa simta mirosurile din jur. Or, cu totii stim faptul ca mirosul este extrem de impotant pentru pisici, este cel care ii permite sa isi marcheze teritoriul. In plus, pisica isi va schimba comportamentul in functie de mirosurile pe care le percepe. Este normal de altfel sa ne intrebam de ce unele pisici au nasul umed si rece in timp ce altele au nasul mai uscat si mai cald.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a devenit beagle o rasa atat de populara?

Chiar daca unele persoane sunt convinse de faptul ca nasul pisicii este un indicator al sanatatii unei pisici, se pare ca nasul umed se afla in stransa legatura cu deplasarile ghemotocului nostru de blana. Astfel, o pisica care tocmai a iesit afara va avea nasul mai umed si mai rece daca temperatura este mai scazuta la exterior in timp ce o pisica care a petrecut mai multe ore inauntru sau la soare, va avea, logic, un nas umed si caldut.

Drept urmare, nasul umed nu este un indicator al starii de sanatate al pisicii. Specialistii sunt de parere ca temperatura pisicii este mai importanta. O temperatura rectala cuprinsa intre 37,7 si 39,2 la pisica este ideala.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/animaux/pourquoi-les-chats-ont-ils-la-truffe-humide-11185783/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More