De ce animalele noastre de companie imbatranesc mai repede ca noi

Numeroase din speciile de animale care au fost considerate pe vremuri pradatori exclusivi au devenit azi animale de companie complet domestice si compania lor este pentru noi un element crucial. Pe masura ce afinitatile noastre cu animalele au evoluat a devenit din ce in ce mai dificil un lucru – sa intelegem de ce animalele de companie imbatranesc mai repede ca noi.

De ce animalele noastre de companie imbatranesc mai repede ca noi

Celulele animale se multiplica mai rapid decat decat celulele umane. Procesul de diviziune celulara care se produce la animale este mai rapid decat cel care se produce in cazul celulelor umane. Aceasta diviziune poarta numele de ciclu celular. Ciclul celular este drept urmare mai frecvent la animale care imbatranesc mult mai repede decat oamenii.

Dimensiunea animalului

Asemanatoare

Pisicile pot fi alergice la oameni?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt animalele care dorm cel mai mult?

In ceea ce priveste cainii, se stie ca rasele mai mari imbatranesc mai rapid decat cele mici. Conform cercetatorilor acest fenomen se afla in stransa legatura cu hormonul IGF-1 (factor de crestere analog insulinei) care joaca un rol esential in functia articulara. Metabolismul joaca in egala masura un rol important in procesul de imbatranire al cainilor de talie mare.

Creierul (si marimea sa)

Un creier mare este in general asociat cu inteligenta dar este in egala masura ceva ce marcheaza o viata mai lunga. Oamenii au un creier mai gros decat animalele. Animalele cu creier mai mic se pot dezvolta mai rapid ceea ce inseamna ca strategia traditionala de supravietuire consta in ajungerea rapida la maturitatea sexuala si reproducerea intr-un unumar mare dar si imbatranirea mai rapida.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt rasele de pisici care adoră apa?

Surmenaj si oboseala intensa

Spre exemplu, cainiii carora le place sa faca miscare – si au nevoie de miscare. Surmenajul poate provoca o oboseala termica, un disconfort muscular. Aceste probleme ii poate determina pe prietenii nostri cu patru labute sa ne paraseasca mai devreme decat ar trebui.

Sursa: https://www.plare.fr/6-raisons-qui-expliquent-pourquoi-animaux-de-compagnie-vieillissent-plus-vite-que-nous/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More