De ce ai palpitatii?

Efort intens, alcool, emotii puternice si fumat…exista multe motive pentru palpitatii. Dar cum se manifesta acestea si cum pot fi explicate?

In general, palpitatiile cardiace sunt resimtite de persoana care le simte ca batai mai mult sau mai putin rapide si/sau dezordonate ale inimii. Aceste senzatii variaza de la o persoana la alta. Acesta este motivul pentru care exista mai multe tipuri diferite de senzatii. In timp ce marea majoritate a persoanelor vor resimti o accelerare a batailor inimii, altii pot resimti o incetinire a batailor inimii sau chiar o senzatie de oprire a inimii. Uneori neplacute si resimtite in piept, dar si in gat, aceste palpitatii nu dureaza decat o perioada scurta de timp. Desi sunt considerate de obicei benigne, ele pot fi un semn de probleme cardiace. De aceea, este indicat sa observi regularitatea palpitatiilor si sa soliciti ajutor medical daca durerea este de lunga durata si regulata.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Putem dormi cu ochii deschiși?

Legatura dintre obiceiurile de viata si palpitatii

Ca si in cazul multor alte organe din corpul uman, stilul nostru de viata si obiceiurile de consum pot avea un impact mai mult sau mai putin durabil asupra ritmului si functiei inimii noastre. Consumul excesiv si regulat de cafea, ceai, alcool si alte bauturi energizante poate provoca palpitatii cardiace. Acestea pot aparea, de asemenea, dupa un efort intens, in special in timpul activitatilor sportive. Lipsa de somn poate provoca, de asemenea, palpitatii cardiace. In sfarsit, fumatul si consumul de substante precum cocaina, canabisul sau amfetaminele pot accelera ritmul cardiac si provoca palpitatii.

Emotiile ca si cauza a palpitatiilor inimii

De-a lungul vietii noastre, suntem supusi la o serie de schimbari emotionale de diferite grade de intensitate. Nu este neobisnuit ca aceste schimbari sa provoace palpitatii cardiace. Fie ca este vorba de o bucurie imensa, de o reactie de surpriza sau de teama, fie de o tulburare de anxietate, inima noastra este in permanenta solicitata. In mod similar, tulburarile mai profunde, cum ar fi starile regulate de anxietate, stres si/sau depresie, pot provoca palpitatii ale inimii. Este demn de remarcat faptul ca un stil de viata sanatos, utilizarea practicilor de relaxare si meditative si o activitate fizica regulata pot limita foarte mult aparitia problemelor emotionale si a palpitatiilor inimii.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este durata de viata a celulelor corpului nostru?

Este periculos sa ai palpitatii?

Palpitatiile pot fi ingrijoratoare, dar gravitatea lor depinde de o serie de factori, inclusiv de frecventa, durata si simptomele asociate. In unele cazuri, palpitatiile pot fi un semn al unei probleme cardiace subiacente, cum ar fi aritmiile. Prin urmare, este important sa consulti un medic daca ai palpitatii frecvente, intense sau insotite de alte simptome, cum ar fi ameteli, dureri in piept sau dificultati de respiratie. Un diagnostic medical precis poate ajuta la determinarea cauzei palpitatiilor si la punerea in aplicare a unui plan de tratament adecvat pentru a-ti asigura sanatatea inimii.

 

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sante/pourquoi-j-ai-des-palpitations-au-coeur-11193662/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More