Cum se zice Buna ziua in engleza, franceza, italiana, germana, spaniola

Exista mai multe feluri diferite de a spune Buna Ziua in functie de fiecare limba in parte.  Practic, Buna Ziua este primul cuvant pe care il auzim si il folosim atunci cand vrem sa invatam o noua limba.

Cum sa spui Buna Ziua in franceza

Buna Ziua in franceza variaza in functie de diferitele momente ale zilei sau registrul de limba folosit. Cea mai comuna formula este Bonjour. Insa, atunci cand se apropie sfarsitul zilei folosim Bonsoir, mai ales daca a trecut dupa-amiaza. In schimb, intr-un limbaj familiar, exista un cuvant extrem de frecvent folosit, Salut.

Cum sa spui Buna Ziua in engleza

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum se zice Te iubesc in engleza, franceza, italiana, germana, spaniola

Cu siguranta cunosti deja cateva saluturi in limba engleza precum Hello sau Hi. Insa, daca vrei sa iti impresionezi din prima interlocutorii, citeste aceste randuri.

Good morning / Good afternoon / Good evening – aceste formule de a spune Buna Ziua in limba engleza sunt folosite in functie de momentul zilei. Fie ca te adresezi unui amic american, unui client, unui coleg sau unui vecin, aceste modalitati de a saluta in limba engleza te vor ajuta sa incepi cu dreptul o conversatie. Spunem Good Morning dimineata, Good afternoon dupa ora 12 si Good evening incepand cu ora 18 seara. Pentru un plus de politete poti folosi prenumele sau numele de familie al cerlui caruia i te adresezi.

Cum spui Buna Ziua in germana

In limba germana spunem Buna Ziua astfel: Guten Tag. Aceasta formula este de preferat deoarece poate fi rostita in absolut orice moment al zilei, indiferent de ora. Este una din cele mai traditionale metode de s spune Buna Ziua, fie ca te adresezi unei persoane pe care o cunosti, fie unei persoane mai in varsta. La acest salut se poate raspunde cu Guten Tag, Guten Morgen, simplu Morgen sau Tag .

Cum spui Buna Ziua in spaniola

In spaniola spunem Buna Ziua asa: Buenos Dias. Intr-un context mai putin formal putem spune pur si simplu Hola.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este originea alfabetului latin?

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More