Cum se reproduc broastele

Broastele sunt amfibieni care traiesc in medii acvatice. Ele sunt, de asemenea, cunoscute pentru capacitatea lor extraordinara de a se reproduce. Reproducerea broastelor este un proces complex si interesant. In acest articol vom afla cum se reproduc broastele.

Maturitatea sexuala a broastelor

Maturitatea sexuala la broaste este un proces care incepe atunci cand broasca ajunge la varsta adulta. Masculii devin maturi din punct de vedere sexual la varsta de 4-6 luni, in timp ce femelele devin mature din punct de vedere sexual la varsta de 8-12 luni. Odata ce broastele sunt mature, ele pot incepe sa se reproduca.

Pregatirea pentru reproducere

Masculii si femelele se pregatesc pentru imperechere pregatindu-se pentru migratia catre zonele de reproducere. Masculii incep sa cante pentru a atrage femelele. De asemenea, femelele se pregatesc prin hranire si odihna pentru a se putea reproduce.

Migratie

Asemanatoare

Care este animalul cu cei mai multi dinti?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai mic mamifer din lume?

Odata ce atat masculii, cat si femelele sunt pregatiti, acestia migreaza catre zonele de reproducere unde se pot reproduce. Masculii calatoresc in grupuri, iar femelele calatoresc singure. Masculii canta pentru a atrage femelele si, odata ce acestea sunt atrase, se imperecheaza.

Imperecherea broastelor

Imperecherea broastelor este un proces complex si interesant. Masculul apuca femela de talie si o tine ferm. Apoi incepe sa depuna sperma pe spatele ei. Apoi femela se intoarce, iar masculul depune sperma pe stomacul ei. Femela absoarbe apoi sperma.

De retinut despre reproducerea broastelor

Dupa ce femela a absorbit sperma, ea incepe sa depuna oua. Ouale sunt depuse in apa, iar masculii si femelele se separa. Ouale sunt apoi fertilizate de sperma si incep sa se dezvolte. Ouale se transforma in larve care devin broaste adulte dupa cateva luni.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai inteligente animale?

Reproducerea broastelor este un proces complex si interesant. Masculii si femelele trebuie sa se pregateasca, sa migreze spre locurile de reproducere si sa se imperecheze pentru a se reproduce. Odata ce femela a absorbit sperma, incepe sa depuna oua care se dezvolta in larve si devin broaste adulte. Acesta este modul in care se reproduc broastele.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/grenouilles-reproduction/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More