Cum se calculeaza varsta umana a pisicii

Numerosi sunt proprietarii de pisici care isi doresc sa stie care este varsta animalutului lor preferat in ani umani. Chiar daca multi folosesc regula celor sapte ani, de cele mai multe ori, aceasta este falsa.

Cum se calculeaza varsta umana a pisicii

Este o intrebare pe care toti proprietarii de animale si-o pun: ce varsta are animalul lor in ani umani? Or, acest lucru variaza enorm in functie de fiecare specie in parte. In cazul cainilor spre exemplu, echivalenta se schimba in functie daca este vorba sau nu despre un caine de talie mica sau mare.

In urma cu cativa ani, numerosi erau cei care credeau ca trebuie sa inmulteasca varsta animalului cu 7 pentru a avea echivalentul uman, indiferent ca este vorba despre un caine sau o pisica. Chiar daca acest lucru poate fi adevarat la unii caini, la pisici nu se aplica. Echivalenta cu varsta umana a pisicii este de altfel mai speciala deoarece pisica ajunge la o “varsta adulta” extrem de rapid. Pentru a calcula varsta umana a pisicii tale, regula variaza in functie daca are mai mult sau mai putin de doi ani.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce Golden Retriever este o rasa atat de populara?

Primele luni ale unui pui de pisica nu sunt echivalente cu cele ale unui bebelus. Un pui de pisica creste si invata rapid multe. Un pui de pisica de o luna are aproape un an in varsta umana. Un pui de pisica de sase luni are, in varsta umana, 10 ani deja. Unele animale precum cainii fac o criza de adolescenta. Veterinarii estimeaza ca o pisica de un an este in realitate un adolescent uman in varsta de 15 ani. Astfel, la 18 luni, o pisica este in realitate de 21 de ani in varsta umana si la 2 ani are de fapt 24 de ani.

Atunci cand moare pisica, spre varsta 13-15 ani, in realitate va avea intre 68 si 76 de ani in varsta umana.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/animaux/comment-calculer-lage-humain-dun-chat-11186139/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More