Cum recunoastem regina albinelor?

Stii cum poti recunoaste regina albinelor? Daca raspunsul la aceasta intrebare este Nu, nu te ingrijora, suntem aici sa te ajutam in acest sens. In acest articol vom aborda caracteristicile fizice ale reginei albinelor si va vom explica cum o puteti identifica.

Cum devine o regina, regina albinelor?

Regina albinelor este matriarha unei colonii de albine. Acestea sunt produse de celule specializate ale stupului si au o durata de viata intre 3 si 5 ani. Exista mai multe etape de parcurs pentru ca o albina sa devina regina albinelor.

Intai si intai este important sa intelegem ca nu orice albina poate deveni regina. Exista tipuri specifice de albine care sunt crescute cu scopul de a deveni regine. Apoi, o regina trebuie sa aiba o temperatura potrivita si in stup trebuie sa existe un nivel potrivit de umiditate pentru a se dezvolta in mod adecvat si sa beneficieze de un aport abundent de hrana si de apa. Este important ca aceste elemente sa fie urmarite in mod regulat, pentru ca viitoarea regina a albinelor sa fie fericita si sa aiba o stare buna de sanatate.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce flamingo roz este roz?

O diferenta de marime in raport cu celelalte albine

Una din cele mai facile modalitati de a identifica o regina a albinelor este marimea sa. Reginele sunt mai mari decat celelalte albine. Regina este una din cele mai mari albine din stup si poate fi chiar de doua ori mai mare decat o albina muncitoare in stup. In medie, regina albina masoara in jur de 19 milimetri lungime si 5mm latime. Are un abdomen lat si rotunjit si o coada lunga. Albinele muncitoare masoara aproximativ 12 mm lungime si 2,5 milimetri latime. Sunt mai mici decat reginele insa au acelasi abdomen rotunjit, proeminent.

Inaltimea unei regine albina este determinata de alimentatia sa. Este singura femela reproducatoare capabila sa se cupleze. Regina albina stocheaza sperma intr-un organ special cunoscut sub numele de spermateca. Un lucru care ii permite sa faca oua de-a lungul intregii vieti, ceea ce este esential pentru colonia sa.

Sursa: https://alloculture.com/fr/comment-reconnaitre-une-reine-des-abeilles/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More