Cum doarme un cal

Somnul este necesar bunei functionari a organismului nostru. Caii au nevoie de un somn de calitate pentru a ramane in forma. Credinta populara spune ca aceste animale dorm in picioare insa acest lucru nu este tocmai asa.

Calul are nevoie de mai multe sieste pe zi stand in picioare. Insa, in faza de somn paradoxal, caii stau intinsi cand dorm. Calul nu are nevoie de atat de multe ore de somn ca si omul. O durata de somn la cal de trei-cinci ore este suficienta. Caii dorm in intervale scurte de timp, de o durata de aproximativ 20 de minute, repartizate de-a lungul intregii zile.

Cum doarme calul: pozitia de somn

Chiar daca caii pot sa doarma fara probleme in picioare, pot dormi si in pozitie culcata in functie de profunzimea somnului. Calul se culca cu membrele anterioare pliate sub piept in momentul in care se apropie faza de somn paradoxal. Calul acauta un loc uscat si uscat pentru a se putea intinde. Pe un sol umed, calul poate dezvolta boli reumatismale.

Asemanatoare

De ce unele pasari nu au aripi?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce cainii sunt interzisi in Antarctica?

Cum beau pestii?

Daca calul doarme intr-o boxa, are nevoie de o litiera de calitate. Daca calul este privat de somn, acest lucru va avea consecinte negative asupra sanatatii calului. Calul are nevoie de un spatiu de odihna uscat si curat. Stapanul calului va pune cat mai multe paie pentru un culcus cat mai confortabil pentru cal.

Boxele trebuie sa fie suficient de mari pentru fiecare din caii detinuti de un stapan. Mediul trebuie sa fie lipsit de stress pentru a favoriza somnul calului.

De ce caii dorm in picioare?

Caii dorm in picioare in anumite faze ale somnului, mai ales atunci cand fac siesta, pentru a putea fugi cat mai repede in cazul in care un pradator isi face simtita prezenta. Dorm intinsi atunci cand se simt in siguranta, mai ales atunci cand sunt in grup cu mai multi cai. Caii poseda o anatomie specifica care le permite sa doarma in picioare.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce animal are muscatura mai puternica?

Sursa: https://www.caminteresse.fr/animaux/comment-dort-un-cheval-11182179/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More