Cum asculta corpul atunci cand creierul ii comanda ceva?

Acest lucru este posibil datorita unui “cablaj” incredibil care ii permite creierului sa fie conectat cu intregul corp. Acest cablaj ii permite creierului sa fie nu doar la curent cu tot ce se petrece in corp (atunci cand atingem ceva cald sau ceva rece, atunci cand gustam ceva picant) ci si sa comande noi miscari, controland muschii.

Cum asculta corpul atunci cand creierul ii comanda ceva?

Acest lucru a fost descoperit in urma cu numai putin de 300 de ani de catre oamenii de stiinta care studiau broastele. Un anume Luigi Galvani era interesat de fizica, anatomie si medicina. Experientele sale au permis celorlalti sa inteleaga ca in corpul uman exista electricitate si ca datorita acestei electricitati creierul poate trimite comenzi muschilor.

Asemanatoare

Care sunt cele mai bune legume pentru a obtine suficiente…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cata saliva produce un om de-a lungul timpului

Numeroase alte cercetari din domeniu au permis oamenilor de stiinta sa inteleaga cum diferite parti ale corpului nostru sunt legate. Stim acum ca, atunci cand decidem sa ne miscam, exista un mesaj electric care porneste de la creier si care coboara spre maduva spinarii care este un imens pachet de cabluri. Maduva spinarii transporta acest mesaj si muschii se contracta. Deoarece sunt atasati de oase, fac aceste oase sa se miste si, drept urmare, provoaca miscari. Asa corpul asculta creierul, creierul este cel care le da ordine muschilor.

Principiul este drept urmare extrem de simplu. In realitate, este putin mai complicat deoarece cablajul nu este realizat din fire electrice cum este cazul in locuintele noastre ci din celule vii care poarta numele de neuroni. In plus, nu exista un singur neuron intre creier si muschi ci cateva mii.

Mesajul care porneste din creier va calatori de-a lungul a mai multi neuroni dupa care vor transmite acest mesaj altor neuroni, denumiti motoneuroni (deoarece sunt neuroni motori, care se pun in miscare), cei care vor transmite mesajul muschilor care, la randul lor, vor asculta. Fiecare din aceste legaturi intre neuroni si motoneuroni poarta numele de sinapsa.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce ne curge nasul atunci cand plangem

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/comment-le-corps-obeit-quand-le-cerveau-lui-commande-quelque-chose-11175379/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More