Cum a murit Pierre Curie?

Numerosi sunt cei care cred ca Pierre Curie, celebru pentru munca sa efectuata impreuna cu sotia sa Marie Curie, a murit din cauza unei expuneri la radiatii. Insa, in realitate, cauza mortii sale este cu totul si cu totul alta. Cum a murit Pierre Curie?

Nascut pe data de 15 mai 1859, Pierre Curie a revolutionat domeniul cercetarii. Fizician recunoscut, munca sa de cercetare a marcat numeroase spirite si asta in mai multe domenii. Printre altele, a creat numeroase instrumente de masura extrem de precise precum dinamometrul piezoelectric. Pierre Curie a studiat in egala masura magnetismul, la originea legii Curie care prezinta caracteristicile magnetice ale unor corpuri in functie de temperatura.

Radiul, un element periculos, insa nu principalul responsabil pentru moartea prematura a lui Pierre Curie

Asemanatoare

Unde se afla cel mai mare rezervor de azot?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce vitamine are salata verde?

In cadrul numeroaselor cercetari stiintifice efectuate, Pierre si Marie Curie au fost multa vreme expusi radiatiilor, in special radiului. Abia in 1934 decide sa se interneze intr-un sanatoriu pentru a-si trata problemele dobandite in urma expunerii la radiatii. Marie Curie a fost diagnosticata cu leucemie radio-indusa si cu anemie aplastica. Chiar daca radiatiile sunt principala cauza a mortii lui Marie Curie, pe data de 4 iulie 1934, sotul sau a murit din alte cauze, 30 de ani mai tarziu.

Pierre Curie, victima unui accident de masina nefericit

Pe data de 19 aprilie 1906, Pierre Curie se plimba pe strazile Parisului. Obosit din cauza radiatiilor si iesit de la o intalnire a Asociatiei profesorilor Facultatilor de Stiinta, nu este atent in momentul in care travereseaza strada Dauphine. Este lovit de un cal si o masina. In stare de soc, incearca sa se agate de capastrul calului. Insa, din cauza carosabilului umed, aluneca si ajunge sub rotile vehiculului. Moare pe loc, la varsta de 48 de ani. Marie, sotia sa, este nevoita sa isi creasca singura cele doua fiice, la acea vreme in varsta de 2 si 8 ani.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce se intampla cu creierul nostru atunci cand murim?

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/comment-est-mort-pierre-curie-11182921/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More