Cum a inceput Razboiul de Secesiune?

Razboiul civil american cunoscut si sub numele de Razboiul de Secesiune a fost una dintre cele mai tumultoase perioade din istoria Statelor Unite. Doua regiuni ale tarii, Nordul si Sudul, s-au confruntat intr-un razboi civil lung si sangeros. A fost, de asemenea, catalizatorul unor schimbari profunde si de durata in societatea americana. In acest articol, exploram originile Razboiului Civil si evenimentele care au dus la el.

Cauzele Razboiului civil american

Razboiul Civil American a fost in mare parte rezultatul disconfortului profund care exista intre statele din nord si cele din sud. Inca de la inceputul anilor 1800, statele din Nord si din Sud aveau puncte de vedere diferite cu privire la problemele politice si economice. Unul dintre cele mai importante domenii de divergenta a fost sclavia. Majoritatea statelor din Sud erau state sclavagiste, in timp ce majoritatea statelor din Nord erau state ne-sclavagiste.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a fost construit Turnul Eiffel (Doamna de Fier)

Disconfortul dintre Nord si Sud s-a intensificat atunci cand presedintele Abraham Lincoln a fost ales in 1860. Lincoln era un adversar al sclaviei si a promis sa puna capat sclaviei in statele din Sud. Statele din Sud au decis atunci sa se separe de statele din Nord si sa isi formeze propriul guvern. Acest lucru a dus la Razboiul Civil American.

Statele secesioniste

Secesiunea statelor sudiste a inceput la 20 decembrie 1860, cand Carolina de Sud si-a declarat secesiunea fata de Statele Unite. In lunile urmatoare, alte sase state sudiste i-au urmat exemplul: Mississippi, Florida, Alabama, Georgia, Louisiana si Texas. In februarie 1861, aceste state s-au unit pentru a forma Confederatia Statelor Sudice.

In lunile urmatoare, Confederatia s-a extins pentru a include si alte state si teritorii, precum Missouri, Arkansas, Tennessee, Kentucky si Maryland. In total, unsprezece state au facut secesiune din Statele Unite pentru a forma Confederatia Sudului.

Inceputul Razboiului Civil American

Asemanatoare

De cate proteine ai nevoie zilnic?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a inceput Revolutia mexicana?

Razboiul Civil a inceput la 12 aprilie 1861, cand soldatii confederati au deschis focul asupra Fort Sumter, o pozitie militara americana din Charleston, Carolina de Sud. Razboiul s-a extins rapid, iar fortele militare din ambele tabere s-au confruntat in numeroase batalii si batalii maritime.

Principalele batalii ale Razboiului Civil American

Razboiul Civil a durat patru ani si a fost marcat de mii de batalii si lupte navale. Principalele batalii ale razboiului au inclus Batalia de la Bull Run, Batalia de la Gettysburg, Batalia de la Vicksburg si Batalia de la Chattanooga. Aceste batalii au fost cele mai importante, deoarece au jucat un rol decisiv in desfasurarea razboiului.

Sfarsitul Razboiului Civil American

In aprilie 1865, Confederatia Sudista s-a prabusit, iar Razboiul Civil American s-a incheiat. La 9 aprilie 1865, generalul Robert E. Lee, comandantul sef al armatelor confederate, s-a predat generalului Ulysses S. Grant, comandantul sef al armatelor Uniunii. Grant, comandantul-sef al armatelor Uniunii. Aceasta capitulare a pus capat razboiului si a deschis calea Reconstructiei.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care a fost primul explorator european care a ajuns in America de Sud

Consecintele Razboiului Civil American

Razboiul Civil American a avut un impact major asupra Americii. Cele mai importante consecinte ale razboiului au fost abolirea sclaviei, restabilirea Uniunii si inceputul Reconstructiei. Razboiul a dus, de asemenea, la schimbari profunde in relatiile dintre Nord si Sud si la nasterea unei noi tari, Statele Unite ale Americii.

Razboiul civil american a fost unul dintre cele mai importante conflicte din istoria Statelor Unite. Acesta a dus la schimbari profunde si de durata in societatea americana, inclusiv la abolirea sclaviei, la restabilirea Uniunii si la inceputul Reconstructiei. Consecintele Razboiului Civil sunt vizibile si astazi.

 

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/comment-la-guerre-de-secession-a-t-elle-eu-lieu/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More