Cum a fost inventat frisbee

Frisbee, acel disc in culori flashy cunoscut de absolut toata lumea si pe care il vedem practicat de domnii musculosi pe plaja in general, vara, a fost inspirat, se pare de o forma de prajitura.

Ce este discul Frisbee?

Frisbee este un disc de plastic aerodinamic, plat, de obicei cu un diametru cuprins intre 20-25 de centimetri. Este lansat prin intermediul unei miscari din incheietura mainii si planeaza la o anumita distanta, in functie de puterea cu care este aruncat, i se imprima o miscare de rotatie. Discul Frisbee este disponibil intr-o gama variata de modele.

Cine si cand a inventat discul Frisbee?

Povestea discului Frisbee incepe in seara de Ziua Recunostintei, in anul 1937 si avea sa devina una din cele mai de succes afaceri din lume. Discul Frisbee propriu-zis si apoi, jocul popular in randul multora, s-au nascut dintr-o pura intamplare.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cei mai buni jucatori de tenis din istorie

Un antreprenor american pe nume Walter Frederik Morrison si iubita sa Lucille, care avea sa ii fie sotie putin mai tarziu, se aflau pe o plaja din California, se jucau cu forme metalice pentru prajituri. La scurt timp, au descoperit faptul ca acele capace metalice pe care le arunca Lucille zburau mult mai bine. Lui Fred Morrison i-a venit astfel ideea de a inventa un disc zburator, un disc destinat divertimentului. La inceputul anului 1940, alaturi de prietenul sau Warren Franscioni, inventeaza un disc aerodinamic care a primit denumirea de Flying Saucer.

Cum s-a ajuns la denumirea de Frisbee?

Noul prorpietar al drepturilor asupra inventiei s schimbat numele jucariei in Frisbie cu scopul de a aminti de producatorul de prajituri Frisbie Pie Company. Un an mai tarziu, compania modifica numele in Frisbee pentru a nu se incalca drepturile de marca. Insa, o alta legenda sustine ca, de fapt, studentii de la Universitatea Yale au fost cei care au botezat discul zburator ,,Frisbee”.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cei mai buni jucatori din istoria echipei Real Madrid

Sursa: https://lesavaistu.fr/frisbee-a-t-ete-invente/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More