Cum a fost inventat baschetul?

De cateva decenii, baschetul este un sport care s-a democratizat si Liga Majora este in ziua de azi cunoscuta in intreaga lume. Cine nu a auzit vorbindu-se despre sportivi precum Michael Jordan, LeBron James sau Stephen Curry?

Popularitatea acestui sport nu mai trebuie demonstrata, drept marturie stau cifrele de audienta sau numeroasele vedete care vin sa asiste la meciurile de baschet. Istoria acestui sport incepe la sfarsitul secolului XIX, in Statele Unite ale Americii.

Cum a fost inventat baschetul?

Iarna anului 1981. O serie de furtuni violente lovesc puternic New England. Springfield College, situat in Masschusetts, nu este nici el la adapost de aceasta furtuna. Elevii nu aveau cum sa faca sport afara, era practic imposibil din cauza conditiilor meteorologice. Inchisi in interior, adolescentii incep sa se plictiseasca. Moment in care intervine creatorul sportului, doctorul James Naismith.

Asemanatoare

Care sunt femeile care au marcat lumea sportului?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care a fost cel mai lung meci de box din istorie?

In acea perioada, profesor de sport, incearca sa isi canalizeze elevii pentru a evita plictiseala si sa ii ajute sa faca miscare. Ii vine o idee de-a dreptul geniala – cu toate acestea extrem de simpla – sa agate la inaltime doua cosuri de pescuit. Jocul pe care il inventeaza consta in incercarea de a arunca o minge in cosul echipei adverse. Primul meci insa se dovedeste a fi o adevarata catastrofa. Jocul nu avea niciun fel de regula stabilita si pe teren totul arata a haos complet.

Astfel, Naismith va instaura, in anul ce vine, numai putin de 13 reguli de joc, multe din ele pastrandu-se pana azi.

Springfield College nu este altul decat numele scolii de formare YMCA. Inainte de a fi un cantec celebru, a fost o institutie care forma tinerii crestini, era prescurtarea de la Young Men’s Christian Association. Elevii vor exporta, in timpul studiului, baschetul in intreaga lume. Numeroase erau disciplinele practicate la cursurile religioase (baseball, fotbal sau baschet) si asa sportul cu minge portocalie a capatat o amploare considerabila pe plan international.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a fost inventat frisbee

Sursa: https://cultea.fr/comment-fut-invente-le-basket-ball.html

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More