Cum a ajuns creierul lui Einstein in bucati

Thomas Harvey este de garda in noaptea de 18 aprilie 1995. Medic legist la spitalul Princeton (New Jersey, SUA, este ora 1 si 15 minute cand este chemat sa faca o autopsie de urgenta. Pacientul este nimeni altul decat geniul in ale stiintei Albert Einstein, mort la varsta de 76 de ani.

Creierul lui Einstein este taiat in 240 de bucati

Pentru Harvey, Einstein este, inainte de toate, un creier. Fara niciun fel de autorizare, preleveaza organul fizicianului si refuza sa il inapoieze. Fiul savantului este furios cand afla acest lucru, tatal sau nu isi dorea sa isi ofere corpul stiintei, dorinta sa era aceea sa fie incinerat. Insa, doctorul Harvey reuseste sa il convinga sa il lase sa studieze encefalul tatalui sau, lucru care ii va permite sa progreseze in cunostintele sale.

Asemanatoare

Cand a inceput omenirea sa se gandeasca la extraterestrii?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce este solstitiul de vara?

Eefctueaza numai putin de 40 de masuratori cu compasul si fotografiaza organul sub toate unghiurile. Dupa care, taie creierul celebrului Einstein in 240 de bucati dupa care pregateste lamele pentru microscop.
Problema este urmatoarea: nu dispune de competentele necesare pentru a-l analiza, nu este specializat in acest domeniu. Timp de mai multe decenii, este contactat in mod regulat de presa si medcul-legist a afirmat ca in curand urmeaza sa faca publice rezultatele studiilor sale insa nu a mai facut niciodata acest lucru. Abia in anul 1982 accepta sa imparta o parte din compara sa cu colegii de breasla. Dupa moartea sa, in anul 2007, mostenitorii sai depun intr-un muzeu creierul lui Einstein, conservat in doua bocale.

Medicul a declarat intotdeauna ca a avut autorizatie pentru studiul efectuat asupra creierului lui Einstein insa, nici pana in ziua de azi nu au aparut documentele pe care sustinea ca le are. Incinerarea a avut loc in cele din urma la Trenton, New Jersey si cenusa s-a aruncat in vazduh, in apropiere de raul Delaware.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In cat timp vom putea ajunge pe Marte

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/comment-le-cerveau-deinstein-a-t-il-fini-en-tranches-11113006/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More