Cine erau adevaratii Pirati din Caraibe?

Redescopera acesti pirati, prezenti intre anii 1690 si 1730.

Celebra saga Piratii din Caraibe, cu emblematicul pesonaj Jack Sparrow, interpretat de catre Johnny Depp, ne-a pus imaginatia in miscare. Insa cine erau acesti pirati veritabili care navigau pe mare, facand sa domneasca teama peste tot si jefuind toate navele?

Bartholomew Roberts (1682-1722)

Nascut John Roberts in Tara Galilor, talhariile sale fara mila l-au condus in apele din Brazilia, Caraibilor si pana la provincia candiana Newfoundland. Mai tarziu, s-a indreptat spre Africa de Vest, atacand nave de marfuri in largul Cap Vert, Gabon si Nigeria. In cursul vietii sale, Bartholomew Roberts a atacat numai putin de 400 de nave, acest lucru facand din el unul din cei mai de temuti pirati dar si cel mai de succes din epoca sa.

Samual Bellamy (1689-1717)

Asemanatoare

De cate proteine ai nevoie zilnic?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Prometeu: cine este acest titan din mitologia greaca?

In ciuda faptului ca este supranumit “Black Sam” Bellamy, acest capitan pirat de origine engleza era admirat pentru “compasiunea” si pentru “generozitatea” de care dadea dovada fata de cei pe care ii captura pe mare. Cea mai mare recompensa a lui Bellamy a fost capturarea vaporului africanilor capturati si redusi la statutul de sclavi, Whydah Gally. Plina de bogatii, nava a fost atacata in timp ce naviga intre Hispaniola si Cuba.

Henry Every (1659-1699)

Cunoscut sub numele de The King of Pirates, popularitatea sa era atat de mare incat britanicul Henry Every a inspirat si alte persoane sa se lanseze in piraterie.

Edward Low (1690-1724)

Edward “Ned” Low, unul din cei mai rai pirati si cei mai repugnanti din epoca de aur, s-a nascut intr-o familie foarte saraca, la Londra. Inca de la o varsta frageda, se instaleaza la Boston, in Massachussets si devine pirat.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este ziua in care Iulius Cezar a murit

Folosind o nava pe care a capturat-o, Edward Low si echipajul sau se indreapta spre sud, la Grand Cayman, cu scopul de a perfectiona o tactica de ridicare falsa de steaguri de alte culori si sa se apropie de o nava, fara ca cineva a banuiasca ca este vorba de pirati.

Sursa: https://www.starsinsider.com/fr/voyage/268880/qui-etaient-les-veritables-pirates-des-caraibes

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More