Cine a intemeiat Roma conform istoricilor?

Cunoastem cu totii zicala Roma nu a fost construita intr-o zi. Esti si tu curios sa afli cum a fost Roma intemeiata? Citeste randurile de mai jos.

Daca pentru multi mitul acestei intemeieri debuteaza cu gemenii Romulus si Remus care, aruncati in apa de catre Amulius, au fost alaptati de o lupoaica intr-o pestera, conform unor istorici, istoria Romei nu a inceput deloc asa. Mitul spune ca inainte de intemeierea Romei un at barbat a fost uitat. Or, acesta din urma constituie un element esential in acest puzzle.

Care sunt personajele dinaintea lui Romulus si Remus?

Istoria Romei nu debuteaza cu gemenii alaptati de o lupoaica intr-o pestera. Incepe cu Enea, unul din eroii razboiului din Troia. Enea este fiul muritorului Anchise si al zeitei Afrodita. Enea este fondatorul mitic al cetatii Lavinium, aflata la originea Romei.

Asemanatoare

Cine a fost primul faraon al Egiptului?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a schimbat Revolutia industriala lumea?

Cum s-au nascut Romulus si Remus?

Conform mitului, Troia a fost devastata de greci. Enea este nevoit sa fuga din satul natal impreuna cu tatal sau Anchise si fiul sau Ascagne. Dupa mai multe periple, Enea soseste in Italia, in regiunea Litium. O noua istorie incepe pentru Enea care intemeieaza orasul Lavinium, inspirat de la numele sotiei sale, Lavinia, fiica regelui Latinus. Drept omagiu pentru tatal sau, Enea isi numeste poporul latini.

In anul 400 inaintea erei noastre, un conflict izbucneste intre doi frati, Numitor si Amulius. Doi frati proveniti din genealogia directa a lui Enea. Numitor, aflat la putere la acea vreme este detronat de Amulius. Odata ajuns la putere, Amulius ii cere fiicei lui Numitor, Rhea Silva, castitatea si o forteaza sa intre in ordinul Vestalelor (zeitele focului). Indragostita de zeul Marte, Rhea Silvia ramane insarcinata si da nastere gemenilor Romulus si Remus.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a fost declansat Primul Razboi Mondial?

Furios, Amulius decide sa arunce copiii nepoatei sale Rhea Silvia in apele raului Tibru. Leganat de apele raului, patutul in care se afla cei doi ajunge pana la pestera lupoaicei..

Sursa: https://www.caminteresse.fr/histoire/mythologie-qui-a-fonde-rome-selon-les-historiens-11186677/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More