Cine a fixat data de 25 Decembrie pentru a sarbatori Craciunul

An de an, milioane de familii din intreaga lume se reunesc pentru a sarbatori Craciunul. Insa, cine a fixat data de 25 Decembrie pentru a sarbatori Craciunul? Nu ti-ai pus niciodata aceasta intrebare?

Conform traditiei, ziua de 25 Decembrie corepunde cu ziua nasterii Mantuitorului Iisus Christos. La origini, este vorba in mod clar despre o sarbatoare religioasa pentru crestini. In ziua de azi, Craciunul este o sarbatoare pagana, sarbatorit in intreaga lume, nu doar de crestini.

Cu toate acestea, Biblia nu mentioneaza nicio zi precisa cu privire la venirea pe lume a Mantuitorului. Deoarece exista unele incertitudini cu privire la acest eveniment, numerosi sunt cei care isi pun intrebari cu privire la acest eveniment. Este important sa precizam ca aceasta sarbatoare este in egala masura legata de solstitiul de iarna, o zi importanta pentru numeroase civilizatii.

De ce sarbatorim Craciunul pe data de 25 decembrie?

Asemanatoare

Care au fost cele mai absurde conflicte din istorie?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cat a durat Razboiul de 100 de ani?

Pentru diferitele civilizatii, ziua solstitiului de iarna reprezenta o forma de renastere. 25 decembrie soseste la doar cateva zile de la acest eveniment important care corespunde cu cea mai scurta zi din an. Concret, solstitiul de iarna are loc pe data de 21 decembrie. Este vorba nu doar despre cea mai scurta zi din an ci si o data care marcheaza momentul in care zilele se vor mari progresiv. In epoca antica, numeroase popoare au stabilit o data pentru a marca acest eveniment. Iulius Cezar a stabilit data de 25 decembrie, atunci cand a creat noul calendar solar.

Abia in secolul IV s-a determinat o data care sa corespunda cu nasterea lui Iisus Hristos. In anul 354, papa Liberiu a estimat ca ziua solstitiului de iarna este cea mai potrivita pentru a celebra acest eveniment. Aceasta zi, corespunde efectiv cu o renastere si parea perfect adaptata. Mai tarziu, ceremonia de Craciun devine oficiala si chiar obligatorie.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care a fost cauza sfarsitului Evului Mediu?

In cele din urma, Craciunul corespunde nu doar cu nasterea lui Hristos ci si cu celebrarea luminii.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/histoire/qui-a-fixe-la-date-du-25-decembre-pour-feter-noel-11154740/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More