Cine a construit Marele Zid Chinezesc?

Marele Zid Chinezesc este una dintre cele mai cunoscute minuni arhitecturale din lume. Timp de mii de ani, acesta a servit la protejarea teritoriului chinezesc de invaziile straine. Dar cine a construit Marele Zid Chinezesc? Este o intrebare care i-a intrigat mult timp pe istorici.

Istoria Marelui Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc a fost construit in diferite perioade din istoria Chinei. Primele fortificatii de pamant au fost construite de imparatul Qin Shi Huang, primul imparat al Chinei, in secolul al III-lea i.Hr. In secolele urmatoare, alte cateva dinastii chineze au adaugat sectiuni la zid, facandu-l mai lung si mai puternic.

Cine a construit Marele Zid?

Desi mai multe dinastii au contribuit la constructia sa, imparatul este considerat a fi primul care a construit Marele Zid Chinezesc. El a reunit un numar mare de muncitori pentru a construi fortificatii de pamant de-a lungul granitelor teritoriului sau. Desi aceste fortificatii nu aveau aceeasi lungime ca Marele Zid de astazi, ele au reprezentat un inceput important.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai mici orase din lume?

Alti constructori ai Marelui Zid

De-a lungul secolelor, alte dinastii au adaugat sectiuni la Marele Zid. Dinastia Han (206 i.Hr. – 220 d.Hr.) a extins traseul spre nord si sud, in timp ce dinastia Ming (1368 – 1644) a construit noi ziduri de piatra, care sunt acum cele mai cunoscute si mai bine conservate sectiuni.

Costurile de constructie

Construirea Marelui Zid a fost un proiect foarte costisitor pentru diferitele dinastii care l-au construit. Imparatii au trebuit sa mobilizeze mii de muncitori, sa furnizeze materiale si unelte si sa-i hraneasca pe toti cei implicati in constructie. Costurile de constructie au fost estimate la cateva milioane de monede de argint.

Marele Zid astazi

Dupa mii de ani, Marele Zid Chinezesc este inca in picioare. Unele sectiuni sunt in ruine, dar altele sunt inca bine conservate. Astazi, Marele Zid este un monument istoric si cultural care atrage milioane de vizitatori in fiecare an.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai incredibile lacuri din lume?

Marele Zid Chinezesc este una dintre cele mai cunoscute minuni arhitecturale din lume. Desi mai multe dinastii au contribuit la constructia sa, imparatul Qin Shi Huang este considerat a fi primul care l-a construit. Dupa mii de ani, zidul este inca in picioare si continua sa atraga milioane de vizitatori in fiecare an.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/qui-a-construit-la-grande-muraille-de-chine/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More