Cele mai puternice furtuni de grindina din istorie

Furtunile cu grindina sunt fenomene severe, cu impact mare. Grindina se formeaza intr-o regiune a norului caracterizata de temperaturi negative si in care coexista cristale de gheata si picaturi de apa supraracite. Pentru aparitia grindinei este necesara si prezenta unui curent ascendent intens, adica unui curent vertical de aer in interiorul norului.

Furtunile bruste si severe de grindina pot provoca daune semnificative culturilor si infrastructurii. Grindina este in general compusa din bucati mici de gheata, dar grindina mare poate fi produsa de unele furtuni de grindina. Cea mai mare grindina inregistrata vreodata a fost de aproximativ 5 inci in diametru. Desi nu exista nicio inregistrare a celei mai mari furtuni de grindina, exista inregistrari ale unora dintre cele mai mari furtuni de grindina din istorie.

Furtuna cu grindina din Londra in 1810

Pe 8 iunie 1810, o furtuna puternica a lovit Londra. Furtuna a durat peste o ora si a fost insotita de vant puternic si ploaie puternica. Gheata de grosimea unei monede a cazut pe oras in timpul furtunii. Multe cladiri si culturi au fost afectate. Furtuna a provocat pagube considerabile si a fost descrisa ca fiind una dintre cele mai mari averse de grindina vazute vreodata in Londra.

Asemanatoare

De ce a pierdut Napoleon batalia de la Waterloo?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a influentat Renasterea Europa?

Furtuna de grindina in Dubai in 2001

Pe 6 aprilie 2001, o furtuna puternica a lovit orasul Dubai. Furtuna a durat aproximativ o ora si a fost insotita de vanturi puternice si ploi torentiale. Bucatile de gheata de marimea unei mingi de tenis au cazut pe oras in timpul furtunii. Furtuna a provocat pagube importante cladirilor si culturilor. Furtuna a provocat, de asemenea, inundatii si intreruperi de energie. Furtuna a fost considerata una dintre cele mai mari furtuni de grindina inregistrate vreodata.

Bangalore, in 2005

Pe 5 mai 2005, o furtuna de grindina a lovit orasul Bangalore. Furtuna a durat aproximativ doua ore si a fost insotita de vanturi puternice si ploi torentiale. Grindina de marimea unui ou a cazut peste oras in timpul furtunii. Furtuna a provocat pagube importante cladirilor si culturii. Furtuna a provocat, de asemenea, inundatii si intreruperi de energie. Furtuna a fost considerata una dintre cele mai mari furtuni de grindina inregistrate vreodata in Bangalore.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a fost construit Turnul Eiffel (Doamna de Fier)

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/les-plus-grandes-tempetes-de-grele-de-lhistoire/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More