Ce zgomote face o gaura neagra?

Recenta descoperire a unei imense gauri negre situate in centrul galaxiei Perseus a captivat oamenii de stiinta de la NASA. Insa, acestia din urma au avut o alta surpriza de proportii: au putut sa auda pentru prima data sunetul emis de catre acest obiect celest.

Studiul gaurilor negre mai are inca multe lucruri de dezvaluit. Printre altele, numeroase sunt persoanele care se intreaba ce se intampla atunci cand cineva cade intr-o gaura neagra sau care sunt efectele unei gauri negre situate in apropiere de Pamant. La inceputul anului 2020, o serie de descoperiri au provocat o veritabila revolutie.

In mai 2022, oamenii de stiinta de la NASA au impartasit cu noi o prima poza cu Saggitarius A, o gaura neagra localizata in centrul Caii Lactee. Aceasta imagine permite cresterea bazei de informatii NASA cu privire la acest subiect. Cu toate acestea, studiul gaurilor negre nu se limiteaza la simpla lor observare. In anul 1999 NASA a trimis in spatiu telescopul X Chandra. Acesta din urma a captat raze X care mai apoi au fost traduse in sunete. Un lucru care a permis cunoscutei NASA sa le impartaseasca pe data de 17 mai, sa ne arate primul sunet emis de o gaura neagra.

Asemanatoare

Cum putem explica diferentele de temperatura dintre planete?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt fenomenele naturale care au schimbat Istoria?

Un sunet care seamana cu vantul care sufla

Sunetul captat a fost partajat mai apoi pe YouTube. Daca vizionezi clipul video vei auzi un cantec misterios care seamana cu sunetul emis de vantul care sufla la departare. Astrofizicianul specializat in studierea gaurilor negre, Frederic Marin a descris acest sunet ca fiind “profund, greu, ca zgomotul cablului venit dintr-un abis. Insa, ce este impresionant este ca acest sunet nu ar fi trebuit, teoretic, sa fie auzit niciodata de Om. Pentru a duce la bun sfarsit acest studiu, oamenii de stiinta de la NASA au trebuit sa faca apel la ingineri de sunet.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/quel-bruit-fait-un-trou-noir-11185970/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More