Ce vitamine are salata verde?

Esti curios sa afli ce vitamine se regasesc in salata verde? Daca salata verde este suficient de satioasa sau nu? Este adevarat ca salata verde nu contine niciun gram de zahar? Vei afla raspunsul la toate aceste intrebari in cele ce urmeaza.

Salata verde contine numeroase vitamine. In primul si in primul rand, contine provitamina A, betacaroten. Salata verde contine vitamina C si vitamina B, importanta pentru reinnoirea celulara si vitamina B9 sau folati. In salata verde regasim si calciu, ptutin fier si mult apa (aproximativ 95%). Drept urmare, salata verde nua re un continut ridicat de calorii. Contine in jur de 15 calorii/100 grame de salata.

In plus, datorita faptului ca salata verde contine numeroase fibre, este extrem de satioasa. Un studiu recent a demonstrat faptul ca atunci cand adaugam salata verde unui preparat, avem tendinta sa reducem ratiile totale ale mesei si, drept urmare, sa diminuam aporturile energetice. Cu alte cuvinte, consumand salata verde mai des contribuim la o pierdere mai eficienta in greutate.

Asemanatoare

De ce este sticla transparenta?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cea mai stralucitoare stea de pe cer

Salata verde are un continut de aproximativ 1,3 grame de zahar pentru o cantitate de 100 de grame. Este vorba mai degraba de zaharuri rapide insa, cantitatea este atat de scazuta incat nici macar nu se tine cont de ea si se afirma adesea ca salata verde nu contine deloc zahar.

Care este valoarea nutritiva a salatei verde?

100 de grame de salata verde contine urmatoarele substante nutritive:
– 2.2 g carbohidrati
– 1.1 g fibre alimentare
– 0.2 g grasimi
– 1.4 g proteine
– 96 g apa
– 166 g vitamina A
– 73 g vitamina B9 sau acid folic
– 4 mg vitamina C
– 24 micrograme vitamina k
– 1.2 mg fier
– 60 kj (10 kcal) – energie

100 de grame de salata verde contine 247% din necesarul zilnic de vitamina A si 4443 mcg de betacaroten. Pe langa aceste vitamine, mai contine minerale precum fier, potasiu si calciu, esentiale metabolismului nostru.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum se manifesta placerea la femei
You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More