Ce semnificatie are cifra zero

Cifra zero si simbolismul sau.

Cum se poate intepreta oare cifra zero in filozofie, pe plan spiritual sau metafizic? Care este semnificatia sa?

Zero vine de la cifra araba cifr, care inseamna gol, vid. Cifra zero ne duce cel mai adesea cu gandul la neant, la infinit sau la ideile realizatoare.

Zero este o cifra si un numar. Este un numar fara o valoare simbolica, dar o alta intepretare ar putea sa vada acest numar drept un numar prezent in toate celelalte numere, in acelasi fel ca si spiritul prezent in materie.

Zero este o cifra perfecta

Pe plan ezoteric si spiritual ne duce cu gandul direct la misterul Universului si la caracterul sau inefabil. Putem observa ca aceasta este:

-totul si nimic.

-eternitate si neant.

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia si simbolica numarului 333 in numerologie?

-inceput si sfarsit.

-finit si infinit.

Aceste paradoxuri sunt cele care evoca Tao descris de Lao-Tseu in Tao Te King.

In geometrie, cifra zero ne duce cu gandul la un punct, la un element geometric fara caracterstici proprii. La mayasi, cifra zero este cea care este reprezentata de catre un melc sau o spirala care evoca regenerarea ciclica si infinitul.

Pe de alta parte, simbolul infinit nu este altceva decat un zero impletit. Zero este cel mai adesea o cifra misterioasa.

Este asociata cu neantul, cu vidul absolut sau cu lucrurile nedeterminate. Este si o cifra care evoca latenta sau potentialitatea in lucrurile care nu sunt manifestate. Este spiritul care va face sa se nasca cifra 1 si care se va regasi in Cosmos ca si Lumina care declanseaza haosul.

Zero este astfel vointa creatoare iar 1 este creatia insasi iesita din neant prin interventia divina. Numarul zero este un cerc. Iar in franc-masonerie cercul simbolizeaza domeniul spiritului, in timp ce patratul se refera la domeniul concretului.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este istoria si originea numerologiei, o practica fascinanta

Stiai ca in Tarot zero este numarul Nebunului, cartea de Tarot a entuziasmului si inocentei dar si a unui senin fatalism?

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More