Ce semnificatie are cifra doi

Cifra 2 si simboloismul sau. Caror lucruri corespunde cifra doi in spiritualitate, numerologie sau filozofie? Care este semnificatia sa ascunsa?

Cifra 2 poarta in ea separarea, antagonismul si violenta. Dar, propune in acelasi timp si reconcilierea. Cifra 2 este o cifra ambivalenta deci ca si imaginea sa…

Cifra 2 poate sa fie perceputa ca si dualitate care sprijina creatia. Deoarece, in univers, nimic nu a fost creat fara contrariul sau- fara plin fara vid, fara lumina fara umbra sau fara vara fara iarna. Poate sa fie vazuta si drept varietatea, multiplitatea sau diversitatea. Lumea este populata de lucruri si de oameni diferiti. Astfel ca cifra 2 poate sa fie perceputa drept un semn al echilibrului, doua elemente opuse care formeaza o complementaritate sau ca semnul unui dezechilibru, diferenta duce la conflict, la violenta sau injustitie.

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt numerele pozitive si negative conform numerologiei

Am vazut ca cifra 2 se opune cifrei 1. Introduce astfel negatia, opozitia si unii vor spune si raul sau chiar diavolul. Poate simboliza si dualismul, moartea sau pacatul originar. Cifra 2 poate reprezenta astfel conditia umana pacatoasa. Omul este condamnat in fiecare zi sa experimenteze aceasta diviziune interioara, care provoaca suferinta.

Daca cifra 2 este cel mai adesea asociata cu ura, cu suferinta sau cu moartea, dualitatea conduce la considerarea faptului ca anumite cupluri de opusi sunt provenite de la aceeasi sursa, transformand doiul intr-un drum si bucuria vietii. Astfel ca elementele opuse, sunt facute pentru a se regasi, a se asocia, completa. Opusii sunt indispensabii pentru mersul vietii- moartea permite viata, conflictul impacarea, negativul, pozitivul si esecul succesul.

In numerologia clasica, 2 inseamna asociere, ascultare, cooperare, uniune si cuplu. In geometrie, 2 evoca cele doua table ale legii, binele si raul, bipolaritatea cosmica. Este valoare numerica a literei Beth. La franc-masoni, 2 ne duce cu gandul la mozaicul negru si alb sau la cele doua coloane care se afla la intrarea in templu- Boaz si Jakin.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este semnificatia cifrei 16 in numerologie
You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More