Ce semnifica chakra plexului solar?

Care este rolul chakrei plexului solar si ce controleaza aceasta din urma? Esti curios sa afli?

Chakra plexului solar (Manipura) este a treia chakra din traditia hindusa, doctrinele tantrice si yoga. In sanscrita, Manipura semnifica piatra pretioasa sau giuvaier si cuvantul pur se traduce prin oras. Drept urmare, semnificatia cuvantului Manipura intr-un astfel de context ar fi locul giuvaierului. Este o chakra care ne influenteaza puternic identitatea si stima de sine.

Conform traditiei hinduse si doctrinei yoga, chakra plexului solar, situata de-a lungul coloanei vertebrale, la acelasi nivel cu burta si buricul, este centrul energetic prin intermediul caruia energia vitala (prana) se acumuleaza pentru a fi redistribuita de-a lungul corpului. Cea de-a treia chakra, cunoscuta in egala masura sub numele de chakra buricului, este considerata originea celor 72 000 nadis, canale energetice care transmit si iriga energia subtila in intreg corpul.

Asemanatoare

Care sunt cele mai eficiente tehnici pentru curatarea…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce semnifica Chakra Coroanei?

Chakra plexului solar, al carei simbol este un triunghi inversat, este expresia energiei vitale proprie elementuluui Foc, care se regaseste in egala masura in culoarea galbena a celor 10 petale a reprezentarii sale in floare de lotus. Animalul simbolic al chakrei plexului solar este in egala masura reprezentativ al valorilor pozitive vehiculate: vointa, perseverenta, sentimente nobile precum compasiunea si empatia pentru vecinii nostri.

Deschiderea chakrei plexului solar le permite celor care reusesc sa isi afirme personalitatea sa isi pastreze un spirit viu si curios si sa isi atinga toate obiectivele in viata, mentinand un interes viu pentru tot ce ii inconjoara. O constiinta de sine afirmata, o determinare, o perseverenta esentiala oricarui proiect personal, aecstea sunt calitatile unei chakra a plexului solar echilibrata si stabila.

Lista pietrelor chakrei plexului solar

Litoterapia chakra: pietre pretioase, cristale de vindecare a chakrei plexului solar
Iata o lista cu pietrele naturale de vindecare a chakrei plexului solar: ochi de pisica, ochi de tigru, cuartz aurit, jad galben.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum stim daca o chakra este blocata
You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More