Ce semnifica chakra celui de-al treilea ochi
Care este rolul, semnificatia chakrei celui de-al treilea ochi si ce controleaza aceasta?
Chakra celui de-al treilea ochi (Ajna), este chakra cu numarul sase din traditia hindusa, a doctrinelor tantrice si yoga. Descopera semnificatia chakrei celui de-al treilea ochi in cele ce urmeaza.
Conform traditiei hinduse si doctrinei yoga, chakra celui de-al treilea ochi, situata in mijlocul fruntii, intre sprancene, reprezinta centrul energiei subtile a constiintei si spiritualitatii.
Situata la intersectia nadis-urilor (canale de difuzare a energiei subtile), Pingala si Ida, chakra cu numarul sase simbolizeaza intalnirea dintre masculin si feminin, fuziunea si depasirea dualitatii spre o constiinta superioara.
Exercitiile de meditatie asociaza sunetele primordiale asociate lui Shatki (femininul, energia vitala a pamantului) cu Shiva (constiinta masculina, cosmica) si cu Shakti Hakini (androginia, dualitatea transcendata) si sunt in special recomandate pentru o munca de deschidere si de echilibrare a chakrei celui de-al treilea cohi.
Principalele semnificatii si proprietati ale chakrei celui de-al treilea ochi
Chakra celui de-al treilea ochi este reprezentata de un lotus cu doua petale care seamana cu un cerc inaripat. Aceasta asociere a cercului, simbol al vidului si originii tuturor lucrurilor, cu cele doua petale de lotus, simbol al dualitatii masculin/feminin reprezinta o alegorie a transcendentei ale contrariilor.
Principala calitate a chakrei celui de-al treilea ochi este aceea de a crea o conexiune intre lumea vizibila si lumea spirituala, intre realitate concreta si realitatea subtila.
Facultatile premonitorii si intuitive dezvoltate in timpul deschiderii chakrei celui de-al treilea ochi merg mana in mana cu o intelepciune si cu o cunostinta de sine reinnoite neincetat.
In realitate, o persoana a carei chakra ochilor este echilibrata dispune de o intelegere a lumii si de o realitate care depasesc materialismul vietii cotidiene.
Pentru a putea avea un spirit linistit trebuie sa reusim sa ne depasim dualitatea proprie constructiei noastre fizice si culturale si care ne ajuta, in mod indiscutabil sa navigam in viata de zi cu zi: ziua si noaptea, soarele si luna, masculin si feminin, vis si realitate.
Comments are closed.