Ce s-ar intampla daca Soarele nu ar mai exista

Cu totii ne-am intrebat la un moment dat ce s-ar intampla daca brusc, soarele s-ar stinge sau chiar ar disparea. Insa te-ai intrebat vreodata ce s-ar intampla daca Soarele nu ar mai exista? Ar fi viata posibila pe Pamant?

Ba chiar mai mult, ar exista Pamantul si celelalte planete? Stiinta, cea care are rolul de a oferi un raspuns la toate aceste intrebari, nu poate decat sa emita o serie de ipoteze bazate pe intrebari considerate logice.

Pamantul si-ar parasi orbita

Stim cu totii ca Pamantul si celelalte planete se invart in jurul Soarelui. Insa te-ai intrebat vreodata de ce? In sistemul planetar, orbitele sunt create in functie de masa stelelor. Altfel spus, cea mai grea stea (Soarele, in cazul nostru) creeaza o orbita in jurul sau in care se invart cele mai usoare planete. Daca nu ar exista Soarele, planetele ar circula liber in spatiu, cu o viteza de 30 de kilometri pe secunda, intrand cel mai probabil in coliziune cu un alt corp la un moment dat. Este un lucru sigur ca si Pamantul ar intra in coliziune si ar exploda.

Asemanatoare

Ce stiau oamenii din Antichitate despre astronomie?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce este efectul fluture

Fara Soare, pamantul ar ingheta

Una din principalele misiuni ale Soarelui este aceea de a ne furniza caldura. Fara aceasta sursa primara, suprafata lichida a Pamantului ar ingheta dar si toate celelalte lucruri existente. Ar supravietui doar organismele si animalele capabile sa traiasca la temperaturi extreme.

Fara Soare, nu ar mai exista fotosinteza si aerul nu ar mai fi respirabil

Fotosinteza este un proces exersat de catre legume, alge si unele bacterii pentru a se hrani. Fara Soare nu ar mai exista prea multa vreme. Daca plantele nu mai pot face fotosinteza, ar muri in cateva zile sau cateva saptamani. Daca plantele mor si fiintele vii care se hranesc cu ele ajung sa se stinga si aerul ar deveni irespirabil.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More