Ce s-a intamplat cu templul lui Solomon?

Conform Bibliei, Templul lui Solomon este un edificiu religios pe care regele Solomon l-a ridicat la Ierusalem, pe locul actualei esplanade a Esplanadei Moscheilor. Acest prim temple a fost distrus in intregime in anul 578 inainte de Christos in momentul in care Ierusalemul a fost cucerit de regele Babiloniei, Nabucodonosor.

Ce spune Biblia

Suntem in secolul X inainte de Christos. Triburile din Israel formeaza o monarhie unificata – regatul lui Iuda – sub egida regelui David, apoi a fiului sau, Solomon. Regatul lui Iuda are perioada sa de glorie. Solomon este un rege intelept si un administrator fara pereche. A construit mai multe cladiri oficiale si un palat regal in capitala. Insa, ce este mai important, continua opera tatalu sau David construind un templu magnific pentru a adaposti o arca a aliantei. Aceasta casa pe care regele Solomon a decis sa o construiasca in onoarea Eternitatii avea o lungime de 30 de metri, o latime de 10 metri si o inaltime de 15 metri. Insa unde a fost construit acest templu faimos?

Asemanatoare

De ce unii copii incep sa vorbeasca mai repede decat altii?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce stiau oamenii din Antichitate despre astronomie?

Ce spun cercetatorii

Din toate constructiile atribuite lui Solomon – Templul, palatul, citadela si ruinele – templul este cel mai cunoscut. Cercetatorii sunt de parere ca Solomon din Biblie nu are nicio legatura cu cel care a trait in Antichitate. Concluzia acestora este ca, daca exista, templul construit de Solomon in urma cu 3000 de ani ar fi mai degraba modesta renovare a unui sanctuar deja existent.

Chiar daca pana in ziua de azi nicio ruina nu a fost gasita din Templul lui Solomon, se estimeaza ca acesta ar trebui sa se afle pe dealul original, in partea de nord a cetatii lui David, adica in vechiul Ierusalem, pe locul in care se afla actualmente actuala Esplanada a Moscheilor, unde nicio sapatura arheologica nu este posibila, nici in ziua de azi.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum cad fulgii de nea?

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/ou-est-passe-le-temple-de-salomon-179425/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More