Ce provoaca hipertensiunea?

Persoanele care sufera de hipertensiune prezinta un risc mai ridicat de a dezvolta probleme cardiovasculare. Insa, care sunt elementele care provoaca hipertensiunea? O putem preveni?
Hipertensiunea arteriala este caracterizata printr-o presiune sanguina ridicata, la un nivel anormal pe peretele arterelor, chiar si in afara fazelor de stres sau de efort fizic.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in intreaga lume, 30% din barbati si 50% din femei intre 65-75 de ani sufera de hipertensiune arteriala. Si, cazurile de hipertensiune nu inceteaza sa creasca de la an la an. Un numar mare de persoane nu constientizeaza faptul ca sufera de hipertensiune deoarece aceasta afectiune nu provoaca mari simptome. Simptomele care ne alerteaza in general sunt durerile de cap, ameteli, sangerarile nazale. Hipertensiunea poate fi detectata doar in urma unui consult medical.

Cauzele hipertensiunii arteriale

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Putem simti umiditatea?

Hipertensiunea este cel mai adesea legata de proastele obiceiuri de viata. O serie de factori multipli intra in joc in dezvoltarea presiunii arteriale: obezitate, fumat, consumul de alcool in exces, sedentaritatea, un consum ridicat de sare si stresul. Adesea favorizata de varsta, hipertensiunea apare mai precoce la barbati decat la femei deoarece acestea din urma sunt relativ protejate pana la menopauza de catre efectele protectoare ale estrogenilor.

In alte cazuri, hipertensiunea poate fi provocata de probleme de sanatate deja existente precum o tulburare renala sau endocrinologica. Administrarea frecventa a unor medicamente poate declansa in egala masura hipertensiunea arteriala. Este cazul unor medicamente anti-inflamatorii sau decongestionante nazale. Consumul de droguri precum cocaina poate cauza in egala masura hipertensiune.

Care sunt complicatiile hipertensiunii?

Persoanele care sufera de hipertensiune risca sa dezvolte si boli cardiovasculare grave precum AVC, infarct miocardic sau insuficienta cardiaca. Si insuficienta renala este favorizata de HTA. Pentru a preveni hipertensiunea arteriala trebuie sa ai o igiena de viata potrivita si sa adopti o alimentatie sanatoasa, saraca in grasimi animale si sa faci miscare in mod regulat.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este piciorul nostru formidabil

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sante/quest-ce-qui-provoque-lhypertension-140731/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More