Ce obiective turistice sunt in orasul Praga

Praga are multe de oferit in materie de turism, ne ofera o multime de atractii interesante. Am adunat pentru voi o lista cu cele mai interesante atractii din Praga.

Praga este echivalentul Parisului in termeni de frumusete si bijuterii arhitecturale. Dar berea? Cea mai buna din Europa. Acest oras cosmopolit este preferatul multora, este o destinatie perfecta pentru un weekend.

Castelul Praga

Castelul Praga este un vast complex medieval, unul din cele mai vaste nu doar din Cehia ci din intreaga lume. Castelul este situat pe un deal, pe malul stang al raului Vltava. Cel mai renumit punct de atractie din acest complex medieval este fara indoiala catedrala Sfantul Vitius, cu o arhitectura inedita in stil gotic.

Podul Charles

Nu conteaza daca vizitezi podul Charles intr-o dimineata mai cetoasa, daca tii faci loc printre multimea de turisti intr-o dupa-amiaza mai calduroasa sau il admiri pe timp de noapte. In toate situatiile mentionate vei avea parte de o experienta magica. Podul este una din cele mai populare atractii ale orasului. Pe timp de zi, statuile in stil baroc fixeaza cu indiferenta paradele trupelor de jazz, muzicienii de strada, vanzatorii de suveniruri si portretistii.

Asemanatoare

Care sunt cele mai populate locuri din lume?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce Zona 51 este interzisa?

Piata Orasului Vechi

Chiar daca este unul din cele mai aglomerate locuri din Praga, ar fi pacat sa nu profiti de spectacolul oferit de principala piata publica din Praga. De aici poti admira incredibilul Ceas Astronomic al hotelului orasului.

Ceasul Astronomic

Cu o vechime de peste 300 de ani, Ceasul Astronomic din Praga este cel mai vechi ceas medieval de acest gen din lume, inca functional. Ceasul Astronomic se afla la extremitatea unei serii de cladiri care sunt pozitionate in oras de mai multe secole.

Piata Venceslas

In aceasta piata este situat simbolul national al Cehiei, statuia Sfantului Venceslas, sculptata de JV Myslbek. In aceasta piata s-au petrecut numeroase din evenimentele notabile din istoria ceha moderna precum Revolutia de Catifea din 1989.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More