Ce obiective turistice sunt in orasul Barcelona

Te afli pentru prima data intr-o vacanta in Barcelona? Acest mini ghid are scopul de a-I oferi cele mai importante obiective turistice din Barcelona, de neratat in timpul unui weekend la Barcelona.

Sagrada Familia

Sagrada Familia este cel mai cunoscut monument din Barcelona. Este vorba despre o biserica imensa cu o arhitectura incredibila, conceputa de maestrul Gaudi, un “artist-arhitect” care astfel a reusit sa schimbe “chipul” orasului Barcelona. Constructia sa a debutat acum peste 100 de ani, in 1882 mai precis. Dupa ce o perioada lucrarile au fost oprite, scopul este acela ca biserica sa fie terminata pana in 2026.

Descopera arhitectura Art Nouveau: parcul Guell, Casa Battlo, Casa Mila

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai mare continent din lume? Dar cel mai mic?

Daca esti pasionat de arhitectura, atunci la Barcelona iti vei potoli fara indoiala setea de cunoastere. Orasul a fost “terenul de joaca” al unor arhitecti geniali precum Gaudi, Domenach I Montaner sau Puig I Cadafalch care au construit cladiri in forme si culori unice intr-un stil cunoscut sub numele de Art Nouveau. Parcul Guell, Casa Battlo si Casa Mila sunt cele mai bune exemple in acest sens.

Strazile din centrul istoric, Muzeul Picasso

O vizita la Barcelona este incompleta daca nu iti faci timp sa te ratacesti pe stradutele din cartierul Gotic. Acest cartier corespunde cartierului istoric din Barcelona unde se afla numeroase vestigii din Evul Mediu. Este un loc ideal pentru o plimbare relaxanta si pentru a descoperi unele din cele mai frumoase cladiri din capitala catalana.

Muzeul Picasso este unul din cele mai celebre muzee din Barcelona, dedicat celebrului Pictor. Vizitarea sa iti permite sa descoperi evolutia stilului lui Picasso, de la primele opere pana la apogeul carierei.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este mai frig la inaltime

Camp Nou, stadionul echipei FC Barcelona

Aceasta vizita nu trebuie ratata de pasionatii de fotbal. Permite descoperirea culiselor unuia din cele mai mari cluburi de fotbal din lume, in inima unui stadion mitic. De la impresionanta colectie de trofee la sala de conferinte, trecand pe la vestiare si tribune…toate acestea sunt accesibile vizitatorilor.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More