Ce mananca un arici in natura?

Mamifer insectivor, intalnit in orase si la tara, ariciul se hraneste in principal cu nevertebrate si este un aliat pretios in gradina, eliminand numerosii daunatori care o populeaza.

Amenintat de viata noastra moderna, ariciul continua sa populeze orasele si zonele rurale din Europa continentala, unde gaseste hrana din belsug. O creatura solitara si nocturna, acest mamifer mic si tepos a aparut acum 15 milioane de ani, cu mult inainte de sosirea mamutilor, a rinocerilor lanos sau a tigrilor cu dinti de sabie. Masurand intre 15 si 30 de centimetri, are aceleasi caracteristici ca si mamiferele insectivore mici, familia din care face parte, cu nuante pentru fiecare specie in parte. Ca si cartitele si soriceii, aricii se hranesc in principal cu nevertebrate (insecte, paianjeni, rame si moluste).

Ce mananca un insectivor?

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai inteligente animale?

Cum beau pestii?

Insectivorelor le place sa manance gandaci, miriapode, gandaci de cocostarci, lacuste, gandaci si pot completa dieta cu mamifere mici, cum ar fi rozatoare tinere, amfibieni, soparle si pasari mici. De asemenea, le plac melcii. Aceasta dieta variata i-a adus ariciului titlul onorabil de „ajutor de gradina”, dupa cum explica Fundatia pentru Natura si Om (FNH) pe site-ul sau. Stiati ca prezenta unui arici in jurul casei dumneavoastra este un semn al unei gradini sanatoase? Intr-adevar, acest mic animal contribuie la reglarea biodiversitatii. In plus, el poate ajuta gradinarul sa scape de daunatori fara a distruge spatiul verde.

Ce ar trebui sa manance un arici?

Poate manca chiar si peste mort, un adevarat mancacios! Are o strategie bine pusa la punct: iese din barlog la lasarea intunericului si isi prinde prada pur si simplu atunci cand aceasta ii ajunge la indemana. Pentru a se apara, se infasoara intr-o minge si isi scoate spinii (are aproximativ 6.000 de spini). Devenit locuitor al oraselor, ariciul este acum omnivor si poate manca, ca adult, crochete, hrana pentru caini sau preparate pe baza de carne, resturi de mancare, fructe (banane, caise, pepeni, capsuni, mere, pere etc.) si seminte oleaginoase. Daca adoptati un arici, nu ezitati sa lasati un bol afara, de preferinta noaptea, cu unul dintre aceste produse, pentru ca acesta sa se poata servi singur. De asemenea, este important sa le puneti la dispozitie un adapator pentru a se racori pe timp de canicula.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este durata de gestatie a unui elefant

Sursa: https://www.caminteresse.fr/animaux/que-mange-un-herisson-dans-la-nature-11188177/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More