Ce mananca o musca

Mustile sunt insecte apartinand ordinului dipterelor (cu doua aripi). Numeroase sunt mustele care nu au absolut niciun impact asupra dinamicii persoanelor insa un anumit numar de grupe de muste genereaza unele probleme de sanatate deoarece reprezinta vectorii unor maladii.

Ce mananca o Musca?

In functie de specii, mustele se pot hrani cu lucruri diferite:
– Unele muste consuma materii vegetale;
– Unele muste mananca materii aflate in descompunere;
– Unele muste mananca sange;
– Exista muste care mananca carne;
– Unele muste mananca excremente;

Mustele care mananca materii vegetale

Specia Drosophila melanogaster, apartinand familiei Drosophilidae este unul din exemplele clasice de insecte care se hranesc cu fructe aflate in proces de fermentare.

De unde si denumirea de musca de fructe. Specia se regaseste in intreaga lume cu exceptia Antarcticii, desert sau lantele muntoase.

Asemanatoare

Care sunt rasele de pisici cu cea mai mare speranta de…

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce au pisicile nasul umed

Cum beau pestii?

Aceste muste fac oua pe fructele coapte pe jumatate pentru ca, atunci cand se nasc larvele sa poata sa se hraneasca direct cu fructul copt bine de tot. Specia este capabila sa deterioreze o mare cantitate de produsele din care se hranesc.

Muste care consuma sange

Exista si specii de muste care consuma sange, a caror alimentatie este bazata pe consumul de sange de la persoane sau de la animale. Atunci cand extrag sangele, acest tip de muste sunt in egala masura capabile sa transmita unii patogeni care provoaca anumite maladii la persoana afectata.

Spre exemplu, una din speciile care se hranesc cu sange este Horn Fly, o musca nativa din Europa si America de Nord, cauzand mari probleme, la vite in special.

Mustele care consuma materii in descompunere

Exista unele muste care se hranesc exclusiv din materii aflate in descompunere, motiv pentru care sunt considerate muste “gunoiere”. Un exemplu de acest gen de musca se regaseste in familia Fanniidae, distribuita intre Asia, Africa si Australia.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cate inimi are caracatita?

Adultii se hranesc cu fecale in descompunere insa pot consuma si materii vegetale in descompunere.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More