Ce lucruri interesante trebuie sa stii despre tara noastra

Iti propunem in acest articol sa descoperi si sa redescoperi cateva lucruri uimitoare pe care poate ca nu le stiai despre tara noastra.

Al doilea ghetar subteran ca marime din Europa, gehtarul de la pestera Scarisoara, se afla in muntii Bihorului, in Romania. Are un volum de 75000 de metri cubi si exista de peste 3500 de ani.

Stiai ca obiectul pe care il folosesti de mic la scoala, stilolul, a fost inventat de un roman? Petrache Poenaru este cel care si-a brevetat inventia in anul 1827.

Reteaua de transport comun din Bucuresti este a patra ca marime din Europa in ceea ce priveste marimea sa. Unii il critica, cu siguranta, dar acest vast sistem de autobuze, de troleibuze, de tramvaie si metrouri este unul din cele mai dense de pe continent.

Motorul modern cu reactie a fost inventat de Henri Coanda in anul 1910.

Asemanatoare

Cum să port cu stil pantofii cu toc gros

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cine a scris Biblia?

Castelul Peles a fost primul castel din Europa care a fost in intregime iluminat de electricitate. Era produsa de o centrala electrica, construita pe malurile Pelesului. In plus, sistemul sau de incalzire, pus in functiune in anul 1888 mai functioneaza si azi.

Timisoara a fost primul oras din Europa care a dispus de un iluminat public, inca din anul 1889.

Canalul Dunare- Marea Neagra din Dobrogea este al treilea canal ca marime din lume realizat de om dupa cel de Suez si Panama. A fost realizat in perioada comunista cu pretul a numeroase vieti de detinuti politici.

Muntii Carpati adapostesc padurile virgine cele mai dense din Europa si au peste 400 de specii de mamifere unice. 60% din populatia de ursi bruni din Europa se regaseste aici, chiar daca sunt amenintati de braconieri.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum să port cu stil pantofii cu toc gros

Biserica Neagra din Brasov are cea mai mare orga din Europa cu numai putin de 4000 de tuburi. Are si cel mai mare clopot din lume, de 6,3 tone.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More