Ce isi spun animalele atunci cand isi vorbesc?

Animalele au fiecare sunetul lor specific. Pasarile si mamiferele utilizeaza sunete diferite pentru a schimba informatii si pentru a interactiona. Multa vreme, lumea sonora animala a fost inaccesibila pentru cercetatori. Insa, de aproximativ 40 de ani, avem din ce in ce mai multe informatii cu privire la bogatia si la complexitatea acestui gen de comunicare. In ziua de azi, oamenii de stiinta pot redifuza si inregistra sunetele emise de animale dar si sa modifice si sa conceapa sunete artificiale pentru a observa reactia animalelor pe teren.

Ce isi spun animalele atunci cand vorbesc?

Isi exprima frustrarile. In inima savanei africane hienele traiesc in grupuri de 6-90 de indivizi in care femela domina masculul. Pentru a se face intelese dispun de peste 20 de sunete vocale si fiecare din aceste sunete pot fi modulate (mai grav, mai puternic), in functie de circumstante. Unul din cele mai puternice sunete emise este atunci cand isi exprima frustrarea, nemultumirea.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce mananca o musca

Atragerea sufletului pereche. Koala mizeaza totul pe acesta al doilea organ. Pentru koala marimea conteaza. Pentru a seduce femelele, masculul de koala scoate un sunet incredibil de grav, similar cu motorul unei motociclete. Obiectivul este acela de a parea mai masiv si, drept urmare, mai seducator.

Cercetatorii au descoperit faptul ca aceasta particularitate se datoreaza prezentei unui al doilea organ vocal, situat mai sus ca larinxul.

Marcarea teritoriului. Pitulicea cu sprancene albe locuieste in padurile din Brazilia si cantecul sau urmeaza o structura precisa: cateva note extrem de ascutite, dupa care o succesiune de note mai mici care devin din ce in ce mai grave. Masculii isi semnaleaza astfel prezenta, isi delimiteaza teritoriul si repereaza distanta fata de alti masculi, in ciuda vegetatiei.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai supradotate animale de pe planeta

Chemarea de ajutor. Maimuta gibon poate preciza de unde vine pericolul. Aceasta din urma foloseste o modalitate de comunicare extrem de sofisticata. Moduland vocalizele, poate indica daca pericolul vine de jos (sarpe) sau de sus (vulture).

Sursa: https://www.caminteresse.fr/animaux/que-se-disent-les-animaux-quand-ils-parlent-11185715/

 

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More