Ce inseamna moartea in vis

Noaptea trecuta ai visat ca cineva sau tu insuti vei muri, sau ca moartea insasi va veni… Oricare ar fi forma pe care a luat-o visul tau cu moartea, visul tau are o semnificatie foarte puternica. Descopera semnificatia visului despre moarte!

Ce inseamna moartea in vis?

Moartea este sfarsitul absolut al tuturor lucrurilor. In timp ce semnifica distrugerea existentei, ea este, de asemenea, ambivalenta in ceea ce priveste supravietuirea sufletului, care poate merge in rai sau in iad. Asadar, exista doua laturi ale mortii si doua semnificatii simbolice, care pot fi pozitive sau negative.

In mod simbolic, moartea poate insemna, de asemenea, sfarsitul unui ciclu de reinnoire, de renastere, in special de renastere spirituala. Este poarta catre o noua viata, ca in fazele de luna noua. Uneori trebuie sa murim, simbolic vorbind, pentru a ajunge la niveluri mai inalte de constiinta.

In mitologia greaca si romana, moartea este fiica noptii si sora somnului. Moartea doarme in fiecare dintre noi, asa cum exista ziua si noaptea, materialul si spiritualul, suntem strabatuti de tensiuni intre forte opuse, iar moartea si viata exista in noi in grade egale.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce inseamna cand visezi oua

Cu toate acestea, in societatea noastra, moartea este vazuta mai ales ca ceva negativ si infricosator. Este o confruntare cu neantul, cu necunoscutul.

Visul mortii sau al persoanelor care mor poate fi foarte infricosator, dar, ca orice vis, nu trebuie interpretat in sens literal, ci in sens simbolic!

Tot ceea ce are legatura cu simbolistica mortii face parte din interpretarea viselor despre morti: vise despre o inmormantare, un cimitir, sinucidere sau crima, schelete sau boli grave, propria noastra moarte sau moartea altora.

A visa moartea, sub orice forma, poate insemna o incapacitate de a-si asuma propriile responsabilitati in viata, potrivit lui Freud. Daca nu indraznesti sa-ti asumi propriile responsabilitati, este posibil sa vezi moartea in visul tau, ceea ce inseamna, in mod simbolic, ca „dispari” in fata responsabilitatilor sau a sarcinilor pe care le ai de indeplinit, sau in fata unei alegeri pe care nu esti in stare sa o faci.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce inseamna cand visezi o papusa

Acesta este un semn clar ca te simiti vinovat ca nu iti asumi responsabilitatile. Gandeste-te la viata ta, gandeste-te cum ai putea, putin cate putin, sa inveti sa iti asumi mai bine responsabilitatile si actioneaza.

Conform interpretarii lui Jung, visarea mortilor este un semn foarte pozitiv. El semnifica o moarte simbolica, cu alte cuvinte disparitia anumitor atitudini sau comportamente din viata ta care erau negative, in favoarea reinnoirii. Este o moarte simbolica care anunta o reinnoire sau o schimbare radicala pe care ai facut-o recent in viatata si care va aduce o mai mare bunastare.

Este un semn clar ca ai luat decizii care erau necesare pentru a te simti mai bine. Continua sa mergi in aceasta directie!

 

Sursa: https://www.wemystic.fr/interpretation-des-reves-mort/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More