Ce este un gaz cu efect de sera?

Avem tendinta sa uitam destul de repede acest lucru insa, gazele cu efect de sera sunt prezente in mod natural in atmosfera. Este si cazul vaporilor de apa (H2O), dioxidului de carbon (CO2), protoxidului de azot (N2O) si ozonului troposferic (O3). Acestea absorba razele solare si stabilizeaza astfel temperatura Pamantului. Acest efect de sera este, drept urmare, vital, fara de care temperatura ar ajunge la -18 grade. Astfel, atunci cand gazele au parte de unele alteratii, exista consecinte asupra sistemului climatic. De la revolutia industriala, efectul de sera este in continua crestere din cauza gazului emis, de aceasta data, din cauza activitatilor umane si industriale. Cine spune efect de sera amplificat spune temperaturi ridicate si modificari extreme ale fenomenelor climatice.

Care sunt gazele care participa la efectul de sera?

Gazul cu efect de sera se concenteraza din ce in ce mai mult in atmosfera din cauza activitatilor industriale. Gazul carbonic, spre exemplu, este emis in momentul in care consumam energii fosile precum carbonul, petrolul sau gazul.

Asemanatoare

De ce nisipul de pe plajele australiene este roz?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce suntem dependenti de meteo?

Cat despre climatizare, acest fenomen respinge hidrofluorocarburi. In privinta fabricantilor de aluminiu, perfluorocarburile si, in cazul echipamentelor electrice, hexafluorura de sulf. Activitatile umane participa in mod activ la incalzirea planetei.

Cum putem reduce gazele cu efect de sera?

Inca de la sfarsitul secolului 20, reducerea emisiilor de gaz cu efect de sera este considerata o provocare majorapentru maoritatea tarilor. Astfel au vazut lumina zilei diferite acorduri internationale. In anul 1997, protocolul de la Kyoto ataca sase gaze in special, dioxidul de carbon, metanul, oxidul nitros, hidrofluorocarbonul, perfluorocarburile si hexafluorura de sulf. Obiectivul era sa se reduca, in raport cu anul 1990, emisiile de gaz cu pana la 5%, pana on anul 2010. Apoi, COP21 a vazut lumina zilei, in anul 2015 cu scopul de a limita cresterea temperaturilor intre 1,5-2 grade Celsius pana in anul 2100. In anul 2021 cu ocazia COP26 tarile s-au angajat sa reduca dependenta de energiile fosile.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce stralucesc stelele pe cer

https://www.caminteresse.fr/environnement/quest-ce-quun-gaz-a-effet-de-serre-11185029/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More