Ce este solstitiul de vara?

In aceasta miercuri, 21 iunie 2023, este solstitiul de vara. Ce este solstitiul de vara? Iata tot ce trebuie sa stii despre solstitiul de vara.

Probabil ca ai vazut solstitiul de iarna venind si plecand. Solstitiul de iarna este perioada in care emisfera nordica se afla cel mai departe de soare. Are loc in fiecare 21 decembrie. La aceasta data, noptile sunt lungi si zilele mai scurte, cu temperaturi foarte scazute din cauza absentei virtuale a luminii solare. Acum stii totul despre solstitiul de iarna. Dar cum ramane cu solstitiul de vara? Iti vom spune totul despre el!

Ce este solstitiul de vara?

Solstitiul de vara este cea mai lunga zi din an. Cum este posibil acest lucru? Ca un carusel, Pamantul se invarte in jurul axei sale zilnic si se invarte in jurul Soarelui in fiecare an. Dar axa sa de rotatie este usor inclinata, ceea ce inseamna ca distanta noastra fata de Soare variaza. In jurul datei de 21 iunie este momentul in care emisfera nordica este cea mai inclinata spre Soare. Prin urmare, razele sale ajung mai aproape de verticala pe emisfera noastra. Prin urmare, aceasta se incalzeste mult mai mult decat in timpul iernii, cand razele sunt mult mai joase. In acest moment, prin urmare, este mai cald si zilele sunt mai lungi, deoarece suntem expusi mai mult timp la razele Soarelui.

Asemanatoare

De ce este sticla transparenta?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt speciile care sfideaza legile naturii

Diferenta dintre solstitiul de vara si cel de iarna

Spre deosebire de solstitiul de vara mentionat mai sus, solstitiul de iarna are loc la fiecare 21 sau 22 decembrie in emisfera nordica si la fiecare 21 sau 22 iunie in emisfera sudica. Astazi, miercuri, 21 iunie 2023, este solstitiul de vara in emisfera nordica, in timp ce in emisfera sudica este solstitiul de iarna. Solstitiul de iarna este ziua din an in care emisfera nordica se afla cel mai departe de Soare. Este, prin urmare, cea mai scurta zi din an, cu temperaturi de inghet. In schimb, solstitiul de vara are loc la fiecare 21 sau 22 iunie si anunta zile mai lungi, cu temperaturi mai ridicate.

Este solstitiul de vara acelasi in intreaga lume?

In principiu, solstitiul de vara este acelasi in toata lumea. Chiar daca in unele tari din emisfera sudica caldura este putin mai extrema. Din punct de vedere al formei, insa, solstitiul de vara nu are loc in aceleasi zile din an. In emisfera nordica, solstitiul de vara incepe pe 21 sau 22 iunie in fiecare an. In emisfera sudica, insa, solstitiul de vara are loc in fiecare an pe 21 sau 22 decembrie.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este este urina galbena?

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/quest-ce-que-le-solstice-dete-1183760/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More