Ce este ezoterismul?

Ezoterismul este un subiect pasionant. Din ce in ce mai multe persoane sunt interesate de acest subiect si cuvantul se regaseste acum si in vocabularul persoanelor influente. In acest articol vom incerca sa dam o definitie ezoterismului si sa enumeram caracteristicile acestuia.

Ce este ezoterismul?

Cu totii am fost confruntati cu ezotersimul la un moment dat in viata. Fie ca ai asistat la o etalare a cartilor de tarot, la un fenomen paranormal sau pur si simplu ai vizitat o catedrala sau un templu, ezoterismul se regaseste cam peste tot. Drept urmare, toti cei care incearca sa inteleaga ezoterismul ar trebui sa se intereseze de energiile ascunse ale lumii noastre si sa incearca sa inteleaga mecasnismele care actioneaza in spatele acestuia.

Asemanatoare

Care sunt cele mai puternice bai de facut de Halloween?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum poti lucra cele sapte chakre?

Iata cateva criterii pe care le au in comun toti cei interesati de ezoterism:

– Exista asemanari, analogii de facut intre ceea ce se petrece in univers, in jurul omului si in interiorul lui;
– Natura, la fel ca orice univers este animata de o forta spirituala;- Este posibil sa traim unele experiente care depasesc intelegerea si ratiunea umana;
– Majoritatea traditiilor legate de ezoterism au o baza comuna si provin, fara indoiala, din aceeasi sursa;
– Transmiterea de informatii ezoterice nu se poate face decat intr-o relatie personala dintre maestro si discipol;

Ezoterismul este un cuvant care provine din greaca. Vine de la cuvantul “esoetrikos”, el insusi provenit de la “esotero”, tradus prin inauntru. Concret, ezoterism se traduce prin ceea ce se afla inauntru, ceea ce este ascuns in interiorul substantei lucrurilor. Platon, in dialogurile sale cu Alcibiades foloseste expresia “ta eso” care inseamna “lucrurile din interior”. Cu alte cuvinte, ezoterismul este un domeniu care se intereseaza de ceva ce exista in interior.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce unii adora ezoterismul…

Este clar ca ezoterismul inglobeaza o parte de mister, de spiritual si de magic, este, inainte de toate o modalitate de a reflecta si de a analiza lumea care se poate aplica in mai multe domenii ale vietii.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More