Ce este ezoterismul?

Ezoterismul descrie un domeniu multidisciplinar al cunoasterii spirituale in cadrul tuturor religiilor care se refera la principiile sau calitatile misticismului si magiei.

Este asociat in general cu magia alba, cu organizatiile secrete, uneori chiar si cu satanismul. Insa ce multa lume nu stie este ca ezoterismul nu are niciun fel de conotatie negativa. Daca si tu esti interesat de acest subiect va spunem mai multe lucruri despre ezoterism.

Originea ezoterismului

Ezoterismul este un cuvant care vine din eso, un termen grcesc vechi, “eso” care inseamna si interior, este un termen opus cuvantului exoterism care inseamna exterior. Este un ansamblu de invataturi spirituale si secrete pentru initiati insa, spre deosebire de exoterism care se adreseaza marelui public. Pentru Grecia Antica, scopul este acela al organizarii gandirii profunde.

Asemanatoare

Ce ritualuri poti face pentru a opri ghinionul?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este bine sa pui sare in apa de baie

In Occident, in Hexagon in special, termenul a aparut pentru prima data in secolul 18 si face referire la tot ce este neobisnuit, ascuns sau obscur. Insa, un secol mai tarziu, cuvantul ezoterism a fost definit cu mai mare claritate. Este o doctrina transmisa unor indivizii voluntari care isi doresc sa cunoasca secretul unei discipline.

Aceasta din urma este impenetrabila pentru cei neinitiati si acest lucru este cel care degaja o aura oculta in jurul sau si poate atata neincrederea. Concret, este o practica care consta ina deveni mai constient de sine inusi, mai matur. Insa, ezoterismul poate atinge un aspect si mai spiritual pentru a ne face Dumnezeul mai fericit facand unele activitati.

Care este utilitatea ezoterismului?

Datorita ezoterismului putem afla mai multe lucruri despre viata noastra de zi cu zi, despre trecutul nostru si despre motivele care ne determina sa facem unele lucruri. Este o veritabila cale pentru persoanele care care cauta sa se cunoasca pe sine prin intermediul unor doctrine care satisfac totodata inima si intelectul. Ezoterismul este capabil sa vindece unele rani ale Omului si sa rupa barierele ratiunii temporale si religioase deopotriva. Aceasta disciplina este transmisa de la stapan la discipolul sau si se obtine prin intermediul unui proces de initiere.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce ritualuri poti face pentru a opri ghinionul?

Sursa: https://www.swishzone.com/bien-etre-et-soin/quest-ce-que-lesoterisme/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More