Ce este agorafobia?

Fobiile sunt numeroase si variate, unele dintre ele fiind chiar destul de necunoscute. Agorafobia insa este destul de frecventa. Si totusi, nimeni nu stie cui ii corespunde. Vei afla mai multe in acest articol.
Agorafobia reprezinta o veritabila angoasa pentru numeroase persoane deoarece este vorba despre o fobie care nu ii lasa sa isi traiasca viata linistiti.

Este vorba despre teama de a se regasi in unele situatii unde fuga este imposibila, unde spatiul este prea ingust pentru a putea respira si pentru a se simti in largul sau.

Din aceste motive, persoanele care suferă de aceasta problema cauta unele solutii pentru a evita aglomeratia sau multimea, marile evenimente sau adunari, acest lucru ducand la o inchidere in propria persoana, dar si o izolare puternica.

Asemanatoare

Care este cea mai buna bautura pentru sanatate: ceaiul sau…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai frecvente afectiuni cutanate?

Aceasta teama se poate explica cel mai adesea printr-un soc emotional sau un deces, chiar si pierderea locului de munca. Se intampla cel mai adesea înainte de implinirea varstei de 35 de ani si se generalizeaza mai ales la femei. Pentru aceste persoane, cozile de asteptare, mijloacele de transport in comun sau multimile de pe strada devin angoasante si imposibile.

Care sunt insa simptomele acestei tulburari?

Se pot observa mai multe simptome in functie de persoane si de gravitatea problemei. Aici intra teama de sufocare, transpiratii, vertij… se pare ca exista in jur de 13 simptome posibile in functie de situatii si de nivelul de anxietate. Aceste manifestari pot incepe de la o simpla durere de cap pentru un nivel de stres mai slab, pana la o criza de angoasa cu senzatia de a innebuni atunci cand exista un nivel de neliniste ridicat.

Daca cel putin patru manifestari sau simptome apar in mod regulat mai ales atunci cand persoana se afla in multime sau in locuri agglomerate cel mai bine ar fi sa se consulte cat mai repede medicul sau psihologul pentru a se gasi repede solutii.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce ne curge nasul atunci cand plangem

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More