Ce culoare are laptele de hipopotam

Animalele si caracteristicile stranii cu care le-a dotat natura nu inceteaza sa ne surprinda. Oamenii de stiinta fac descoperiri noi fara incetare. Fiecare specie in parte poseda propriile tehnici pentru a se ingriji de progeniturile sale ceea ce ofera uneori rezultate surprinzatoare. Stiai spre exemplu ca laptele de hipopotam este…roz?

Hipopotamul este un mamifer semi-acvatic din Africa sub-sahariana care masoara aproximativ 4,5 metri pentru o greutate de 3 tone. Acest animal de categorie grea locuieste in rauri, lacuri sau mlastini unde masculii isi apara o portiune de rau si un grup format din 5-30 de femele. Pe timp de zi, hipopotamii stau la racoare in apa sau namol si nu ies decat odata cu lasarea serii pentru a manca. Reproducerea, nasterea sau alaptarea au loc in apa.

Asemanatoare

Cum beau pestii?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce flamingo roz este roz?

Pielea de hipoptoam secreta doua tipuri de acizi: acid hipposudoric care este de culoare rosu aprins si acid norhipposudoric, de culoare portocalie. De altfel, acest lucru explica de ce transpiratia hipopotamului este de culoare rosie-portocalie. Acesti acizi actioneaza ca un veritabil ecran solar pentru pielea animalului deoarece absorb razele UV care distrug celulele pielii. De altfel, s-a demonstrat faptul ca acidul hipposudoric poseda proprietati antibacteriene ceea ce este extrem de practic pentru masculii agresivi care se lupta in mod regulat pentru a pune stapanire pe turma si sunt raniti destul de des.

Cei doi acizi deci, de culoare rosu aprins si portocaliu inchis se amesteca cu laptele alb al hipopotamului conferindu-i faimoasa culoare roz. Numeroase sunt discutiile aparute pe aceasta tema, a culorii laptelui de hipopotam. Deocamndata singurul lucru care este cert este ca, sub soarele dogoritor african pielea animalului incepe sa transpire si atunci cand transpiratia este amestecata cu laptele, culoarea devine un roz mai neobsinuit.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce tremura un caine

Stiai ca la doar cinci minute de la nastere un pui de hipopotam poate sa stea in picioare?

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More