Ce animal are muscatura mai puternica?

Reptila feroce si impozanta deopotriva, crocodilul este unul din cei mai periculosi pradatori peste care ai putea da, mai ales in mediul acvatic, habitatul sau natural. Muscatura sa este considerata una din cele mai puernice din lume, mult mai puternica decat muscatura unui rotwtweiler, a leului sau rechinului alb. Care este intensitatea acestei muscaturi?

Muscatura de crocodil: o putere de aproximativ 22 000 newtoni

Muscatura de crocodil este considerata cea mai puternica muscatura de animal, are o putere de cativa mii de newtoni. Conform Dr.Brady Barr, premiul pentru cea mai puternica muscatura ii revine crocodilului din Nil, al carui putere poate ajunge la 22 000 newtoni si cu o presiune de 5000 kg/cm2. In schimb, un studiu efectuat in 2012 de catre palebiologul Gregory Erickson si echipa sa asupra a 23 de specii de crocodili vii, claseaza crocodilul marin (crocodylus porosus) pe locul 2 cu o putere de 16 500 de newtoni.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce au pisicile nasul umed

Puterea muscaturii de crocodil depinde de marimea sa

Forta muscaturii unui crocodil se afla in stransa legatura cu marimea animalului. Spre deosebire de verisorii sai aligatori, cu maxilarul usor mai rotunjit, in forma de C, crocodilul are o muscatura mult mai puternica datorita maxilarului sau in forma de V. Studiile arata insa ca puterea muscaturii variaza in functie de marimea corpului in timp ce acest detaliu este legat de forma dintilor, forma maxilarului in numeroase grupe de animale.

Conform lui Erickson si echipei sale, crocodilii au dobandit o forta excelenta a maxilarului si inaltimea lor este perfct adaptata pentru a le conferi un echilibru perfect.

Insa, crocodilienii fosili erau detinatorii unor recordurisi mai spectaculoase. Spre exemplu, giganticul Deinosuchus, care atingea o inaltime de 15 metri avea o muscatura care ajungea la o valoare de 102.750 de newtoni. Ca o comparatie, forta muscaturii a unui T-rex ajungea “doar” 57.000 de newtoni.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt animalele care hiberneaza?

Dar tu? Ce alt animale cu muscaturi puternice cunosti?

Sursa: https://saviezvous.fr/quel-animal-a-la-morsure-la-plus-puissante/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More