Cateva curiozitati despre Imperiul Mongol

Daca intentionezi sa faci o calatorie in Mongolia, cu siguranta vei fi interesat de aceste lucruri mai putin obisnuite despre Imperiul Mongol. Una din cele mai mari si mai puternice civilizatii din istoria umanitatii.

Caracteristicile Imperiului Mongol

Atunci cand auzim numele de Imperiul Mongol un nume ne vine in minte, Ginghs Han. Daca inca nu stii despre cine este vorba, ei bine, era un print, un general si, in egala masura, un razboinic mongol din secolul XIII, care a devenit unul din cei mai mari cuceritori din istorie. A fost caracterizat de o cruzime extrema, folosea tot felul de resurse pentru a-si intimida adversarii.

Criminal inca de la o varsta frageda

Ginghis Han a inceput sa cromita crime inca de la o varsta frageda, avea doar 14 ani cand a comis prima crima. Fratele sau mai mare, Begter, avea tendinta sa il intimideze, pe el si pe fratele lor mai mic si le fura mancarea. Pentru a-I da o lectie, l-a convis pe fratele sau mai mic sa il urmareasca pe Begter pana la o zona nelocuita si, aici a tras cu sageti asupra sa.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce nu exista nicio informatie despre Marele Sfinx in documentele care dateaza de acum 4.500 de ani?

Mare cuceritor

In ciuda crimelor comise, Ginghis Han era si un cuceritor innascut. Extensiile de teritorii au acoperit aproximativ 20 de milioane de kilometri patrati, o cifra care depaseste cu mult cuceririle facute de Alexandru cel Mare si Napoleon Bonaparte. Insa, si-a lasat in egala masura amprenta: numai putin de 40 de milioane de persoane si-au pierdut viata in timpul batalillor si expeditiilor conduse de seful lmperiului Mongol.

Mormant secret

Moartea sa nu putea sa treaca neobservata si, inainte de a muri, a ordonat construirea unei necropole pentru el si pentru obiectele sale de valoare. Pana in ziua de azi, locul in care se odihneste Ginghis Han nu este cunoscut deoarece, odata cu incheierea lucrarilor, a ordonat uciderea constructorilor.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More