Cate planete sunt in Univers?

Sapte, opt, noua, zece, unsprezece, doisprezece, treisprezece sau chiar o mie? Numarul exact de planete din Univers ramane inca necunoscut. Asta deoarece comunitatea oamenilor de stiinta nu reuseste sa se puna de acord in legatura cu acest subiect. In acest articol incercam sa raspundem obiectiv la aceasta intrebare.

Pe langa frumoasa noastra planeta albastra mai exista si alte planete in Univers. In jurul sistemului nostru solar orbiteaza o multime de alte planete. Cu toate acestea, numarul exact ramane inca necunoscut. Chiar daca unii sustin ca exista noua planete altii sunt mai sceptici cu privire la acest subiect si stipuleaza eventualitatea existentei altor plantete care graviteaza in jurul sistemului solar.

Care este numarul exact de planete conform oamenilor de stiinta?

Numarul oficial al plantelor este 8 si acest lucru este oficial din 2005. Este vorba despre:

– Mercur;
– Venus;
– Marte;
– Jupiter;
– Saturn;
– Uranus;
– Neptun
– Pamant;

Asemanatoare

Ce stiau oamenii din Antichitate despre astronomie?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este viteza Pamantului, a Lunii sau a Soarelui?

Inainte, erau 9 planete. Pluto facea in egala masura parte din lista planetelor care graviteaza in jurul sistemului solar. Se pare ca, in realitate, Pluto nu graviteaza in jurul soarelui.

Mai exista si alte planete la fel ca Pluto?

Universul adaposteste o multime de alte planete, unele din ele sunt mega planete si nu au fost inca descoperite. In schimb, micro planetele sunt de ordinul miilor. Este si cazul ui Eris. Aceasta din urma a a fost descoperita in 1801 datorita lui Giuseppe Piazzi care a dezvaluit ca a observat un obiect aproximativ sferic mobil intre planetele Marte si Jupiter. Au mai fost descoperite alte planete de astronomi – Pallas, Junon, Vesta.

Care este cea mai mare planeta din Univers?

Pana in prezent, cea mai mare planeta din Univers este considerata Jupiter. In varsta de 4603 miliarde de ani, Jupiter are o dimensiune de 139 820 de kilometri. Este nelocuita datorita faptului ca este constituita din gaz, praf si gheata.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce este materia intunecata?

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/combien-y-a-t-il-de-planetes-dans-lunivers-11186823/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More