Cate oase are corpul uman?

Corpul uman are parte de mai multe modificari in perioada de crestere si dezvoltare. Astfel, intre nastere si varsta adulta, cunoaste mai multe schimbari fizice si fiziologice. Printre aceste schimbari de mentionat este urmatoarea: variatia numarului de oase. Aceasta variatie este descrescatoare, contrar ideilor preconcepute. In cele ce urmeaza va invitam sa descoperiti cate oase are corpul uman.

De la nastere la varsta adulta, oasele scheletului uman trec de la 300 la 206

Intre saptamana 13 si 16 de sarcina, scheletul incepe sa se dezvolte pentru a oferi aproximativ 350 oase moi elementelor cartilaginoase cu care bebelusul se naste. Majoritatea din aceste cartilagii contribuie la maniabilitate bebelusului, pentru a facilita trecerea acestuia prin aparatul genital precum si primele sale miscari.

La varsta adulta, omul are nevoie de un corp solid si rezistent. Este nevoie de o schimbare la nivelul structurii scheletului sau. Oasele trebuie sa fie mai tari, mai solide.

Asemanatoare

De ce ne doare capul dupa ce bem vin rosu?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce plutim in Marea Moarta?

Acest fenomen poarta numele de osificare si se deruleaza pana la varsta de aproximativ 20 de ani. Se produce atunci cand capilarele confera sange celulelor care formeaza oasele cunoscute sub numele de osteoblaste. Numarul de oase la varsta adulta este de 206 insa omul nu pierde niciunul. In timpul osificarii unele oase se intaresc direct si altele fuzioneaza inainte ca ansamblul sa se consolideze. Este cazul ultimelor 4 vertrebre in copilarie care se lipesc intre ele pentru a forma coccisul la varsta adulta. Altele sunt situate la nivelul craniului, a coloanei vertebrale si bazinului.

Scheletul uman si diferitele tiuri de oase

Sheletul uman se poate imparti in doua mari grupe:
– Scheletul axial;
– Scheletul apendicular;

Coloana vertebrala, craniul, cutia toracica si alte oase asociate constituie scheletul axial. Scheletul apendicular este format de centura pelviana, oasele membrelor superioare si inferioare. Cele doua schelete sunt atasate una de alta. Un picior numara 27 de oase, o mana 26, 22 de oase se regasesc la cap si 24 la vertebre.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce este odontofobia

Sursa: https://saviezvous.fr/combien-dos-dans-le-corps-humain/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More