Cata cantitate de apa contine corpul uman?

In realitate, in functie de momentul in care ne aflam in viata, proportia de apa variaza enorm. Un fat contine 80% apa si o persoana in varsta aproximativ 50%.

Intai si intai, trebuie sa stii ca apa este principalul constituent al corpului uman si ca proortia sa este exprimata in procentele masei corporale. La adult, aceasta proportie este situata in jurul procentului de 60%. Astfel, in cazul unei persoane al carei mase corporale este de 70 de kilograme, corpul sau contine in jur de 40 de litri de apa.

Cantitatea de apa continuta de corpul uman poate varia in cursul vietii si are tendinta sa se diminueze progresiv odata cu inaintarea in varsta. Fatul uman contine aproximativ 80% apa si sugarul 75%. In cursul vietii de adult, aceasta proportie depinde in special de gen, chiar daca corpul unei femei va contine aproximativ 55% apa si cel al unui barbat mai degraba 60%.

Asemanatoare

De ce rosim? Descopera misterul din spatele acestui fenomen…

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este urina noastra galbena? Oamenii de stiinta au, in sfarsit, raspunsul la aceasta intrebare

Daca proportia de apa din corp se diminueaza cu timpul, acest lucru se datoreaza in special faptului ca acesta din urma adaposteste mai multe tesuturi adipoase care contin putina apa, pentru a cobori pana la 50% in cazul persoanelor mai in varsta.

Majoritatea cantitatii de apa din corp este situata in celule, cu o proportie extrem de inegala. Amintim faptul ca sangele contine 79% apa, plamanii si inima 78%, creierul 76%,, muschii 75% si pielea 70%. In categoria “cu o cantitate scazuta de apa” regasim oasele (22,5%), tesuturile adipoase (10%) si dintii cu un continut extrem de scazut, de doar 1%.

Aceasta apa – care nu poate fi stocata – este, in mod evident, evacuata si reinnoita. Organismul nostru evacueaza in medie 2,5 litri de apa pe zi prin respiratie, transpiratie si urina. Este deci indispensabil sa o reinnoim consumand apa, 1,5-2 litri pe zi. Aceasta apa noua permite generarea reactiilor chimice.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce culoare are materia cenusie

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More