Cat timp putem supravietui doar cu apa?

Apa este o resursa indispensabila pentru oameni. Fara hrana, un individ poate rezista cateva zeci de zile. Fara apa un om rezista doar 3 sau 4 zile. Autorul Richard Lee Fulgham ne ofera mai multe explicatii cu privire la hidratarea organismului, fara niciun alt aport. Cat timp poate supravietui un om fara sa manance, band doar apa?

Poate apa inlocui hrana?

Richard Lee Fulgham a studiat foametea, evolutia ei si utilitatea ei in comiterea unei sinucideri nedureroase.

Ne explica faptul ca o fiinta umana poate supravietui intre 45 si 65 de zile fara hrana, prin simpla hidratare. In primele 30 sau 35 de zile, nu apar simptome grave.

Totusi, dupa aceea, consecintele vor incepe sa fie vizibile. Simptomele sunt multiple: eruptii cutanate, diaree si o pierdere in greutate foarte importanta.

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce putem vedea Luna in timpul zilei?

Organismul – caruia ii lipsesc nutrientii si aportul de energie – va apela la rezervele sale. Intr-un fel, se va manca pe sine, incepand cu tesutul adipos (grasime). Apoi, daca nu mai poate obtine mai multa grasime, va ataca tesutul muscular.

Ce se intampla daca doar bem apa?

Dupa cum am spus mai sus, Richard Lee Fulgham a studiat pentru prima data infometarea ca metoda de sinucidere. In cercetarile sale, a constatat ca aceasta moarte nu este una dureroasa. Dimpotriva! Cu putin timp inainte de a muri, subiectul simte adesea o anumita euforie! Organismul isi da seama ca „acesta este sfarsitul” si provoaca aceasta euforie, dar inca nu este clar ce o declanseaza.

Desi majoritatea subiectilor experimenteaza aceasta euforie, altii nu sunt la fel de norocosi. Intr-adevar, unii dintre ei au suferit cu putin timp inainte de a muri. Iritabilitate extrema, eruptii cutanate, edeme, diaree neincetata sau inghitituri dureroase… Nu au fost crutati!

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este sticla transparenta?

Cum survine moartea?

In lipsa hranei si a aprovizionarii acesteia, organele inceteaza sa mai functioneze, se spune ca se „inchid”. Activitatea lor inceteaza abia dupa 6 sau 9 saptamani. Persoana care nu mai mananca deloc moare pur si simplu de stop cardiac din cauza opririi organelor.

Sursa: https://lesavaistu.fr/combien-de-temps-peut-on-survivre-avec-seulement-de-l-eau/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More