Cat timp din viata petrecem dormind?

Fiintele umane fac parte din speciile diurne, in mod natural programate pentru a fi treze pe timp de zi si pentru a dormi noaptea. Este vorba despre o functionare controlata de catre ceasul nostru biologic intern. Insa, exista numeroase variatii cat despre modalitatea noastra de a dormi noaptea. Stiai ca unele persoane viseaza in alb/negru? Ca orele dormite variaza in fucntie de varsta? Ai idee cat timp din viata petrecem dormind?

Care este durata optima de somn?

Nu exista un raspuns fix la aceasta intrebare deoarece somnul este propriu fiecarei persoane in parte. Exista persoane care dorm putin (mai putin de 6 ore pe noapte) si altele care dorm mult (peste 9 ore pe noapte). Durata optima de somn este cuprinsa intre 7-8 ore pe noapte. Orele de somn necesare variaza in functie de ereditate, in functie de varsta si de conditiile de viata.

Asemanatoare

De ce rosim? Descopera misterul din spatele acestui fenomen…

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce unele persoane mor in somn?

Cat timp din viata petrecem dormind?

Daca pormin de la ideea ca un individ are nevoie de aproximativ 7-8 ore de somn pe noapte, prin intermediul unui calcul simplu (8 ori 365) obtinem un total de 2920 de ore pe an. Daca ne imaginam ca traim in medie 80 de ani, ajungem la un total de 233 600 de ore de somn. Sa continuam calculele, impartim totul cu 24 penru a obtine rezultatul in zile (9733) apoi cu 365. Drept urmare, dormim aproximativ 26 de ani si jumatate din viata. Acum tie iti ramane sa calculezi timpul de somn personal pentru a avea o idee cu privire la cat timp din viata ta il petreci dormind.

Trebuie sa stii ca acest timp de somn nu inceteaza sa se diminueze pe an ce trece. Persoanele cu varsta de peste 15 ani dorm cu 18 minute mai putin decat inurma cu 25 de ani. Unul din motive ar fi stilul de viata care ne bulverseaza organismul si provoaca dependente (alcool, fumat).

Ghice ce mai avem pentru tine?  De unde vin durerile fantoma

Sursa: https://lesavaistu.fr/combien-de-temps-passons-nous-a-dormir-dans-une-vie/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More