Cat putem supravietui doar cu apa

Apa este o resursa indispensabila pentru Om. Fara mancare, un individ poate sa reziste in jur de 10 zile. Fara a bea apa nu poate rezista mai mult de 3-4 zile. In cele ce urmeaza iti vom spune cat poate supravietui Omul fara sa manance, doar cu apa.

Poate apa sa inlocuiasca mancarea?

Autorul Richard Lee Fulgham a studiat foamea, evolutia si utilitatea sa pentru a comite o sinucidere fara durere. Ne explica ca o fiinta umana poate supravietui intre 45 si 65 de zile fara mancare, doar prin hidratare. In primele 30-35 de zile, niciun simptom grav nu isi face aparitia.

In schimb, dupa aceasta perioada, consecintele incep sa fie vizibile. Simptomele sunt multiple: eruptii cutanate, diaree, pierdere in greutate destul de importanta. Corpul – caruia ii lipseste nutrientii esentiali si aporturile de energie- va apela la rezerve. Cu alte cuvinte, se va manca pe el insusi, incepad cu tesutul adipos. Dupa care nu mai are niciun fel de grasime din care sa ia si va incepe cu tesuturile musculare.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cate oase are corpul uman?

Ce se intampla cu corpul nostru daca doar bem apa?

Dupa cum am spus mai sus, Richard Lee Fulgham a studiat foamea drept metoda de sinucidere. In cadrul cercetarilor efectuate, a constatat ca aceasta moarte nu este deloc dureroasa. Chiar din contra. La scurt timp inainte de moarte, o persoana simte adesea o anumita euforie. Corpul isi da seama ca a venit sfarsitul si provoaca aceasta stare de euforie, nu se stie cu adevarat ce o provoaca.

Insa nu toti sunt atat de norocosi. Unii din ei sufera inainte de moarte eruptii cutanate, diaree, edeme…nu au fost deloc privilegiati.

Cum survine moartea?

Fara mancare si fara aporturile sale, organele inceteaza sa mai functioneze, se “inchid” unul cate unul. Doar dupa 6-9 saptamani activitatea lor inceteaza. O persoana care inceteaza sa mai manance moare, pur si simplu, in urma unui stop cardio respirator.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai bun ulei pentru sanatate

Sursa: https://lesavaistu.fr/combien-de-temps-peut-on-survivre-avec-seulement-de-l-eau/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More